Willimies on historiaan jo nuorena hurahtanut lappeenrantalainen, jonka retket johtavat muistomerkeille, historiallisille paikoille ja luonnonnähtävyyksien äärelle. Matkat alkoivat vuonna 2012 Lappeenrannasta ja jatkuivat kaikkialle Etelä-Karjalaan. Nyt uusina aluevaltauksina ovat Kymenlaakso ja luovutettu Karjala. Suuruudenhulluna tyyppinä Willimies ja assistentti Willilady aikovat kuvata alueiden kaikki merkittävät kohteet.
Että on vaikeeta.... Edellisestä nerokkaasta kirjoituksestani alkoi Willimiehen tuplapulmat Lynyrd Skynyrdin tavoin. Ajattelin näppärästi aloittaa tupakkalakon ja siinähän se ensimmäinen pulma onkin. Ei oo helppoo, mutta sinnitellään, sinnitellään. Toinen ongelma pukkasi päälle, kun vihjaisin kirjoituksessa tarvitsevani ensi suveksi uuden assistentin, joka uskaltaa konttailla pimeissä luolissa ilman vaaraa, että ne huudosta romahtaisivat. Olisi ollut parempi pitää mölyt mahassa, koska nyt minulle vihoitellaan oikein urakalla. Suorastaan pelottaa odotella koston hetkeä... Sorry vaan Willilady, jos nyt tätä enää edes luet? No hard feelings?
Lankisen neljän veljeksen muistomerkki
Vaan siltä ajalta kun asiat olivat vielä hyvin, vai sanoisinko loistavasti, kävimme Williladyn kanssa Rautjärven perukoilla Suopellon raja-asemalla. Ehtoiselta emännältä saimme vihjeen eräästä läheisestä muistomerkistä. Pakkohan siellä oli piipahtaa paikan päällä, vaikka kyseinen muistomerkki sijaitsee talon pihapiirissä, eikä kukaan sattunut olemaan paikan päällä. Vaikka emäntä sanoi, että voitte käydä paikalla, niin silti oli vähän luvattoman liikkujan mieli. Kuvasimmekin kohteen melko äkkiä ja siksi ilmeisesti osa kuvista epäonnistui. Jokunen kuitenkin onnistui ja laitetaan nyt tähän tarinan höysteeksi....
Toisesta kulmasta sama muistomerkki
Muistomerkissä muistellaan myös sotaorpoja
ja sotaleskiä
Kyseessä on jälleen muistomerkki, mistä emme tiedä yhtään mitään. Tämä ei liene ensimmäinen kerta, lieneekö viimeinenkään? Uskoisin kyseessä olevan yksityishenkilön veljilleen, lapsilleen tai muille sukulaisilleen pystyttämän muistopaikan. Nimittäin tämän talon pihalta lähti Lankisen miehet niin talvi- kuin jatkosotaankin. Valitettavasti neljä heistä ei koskaan palannut kotiinsa. Muistomerkistä ottamamme kuva, missä on mainittu veljesten nimet epäonnistui pahasti. Onneksi siitä saa sen verran selvää, että kirjaan ne tuohon alapuolelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita