Blogin tekijät

Willimiehen jäljillä blogi on hetken mielijohteesta alkunsa saanut sivusto. Tämä näkyy myös kohteiden valinnoissa, joista tuskin löytyy mitään ihmeellistä logiikkaa. Suurempaa logiikkaa ei ole myöskään sen suhteen, että mistä alueilta nämä muistomerkit löytyvät. Alkuperäinen aluehan on laajentunut jo useaan kertaan ja kattaa nykyisellään Lappeenrannan lisäksi koko etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Karjalan luovutetut alueet. Suunnitelmissa Willimiehen eläkevuosien ajalle on blogin laajentaminen vielä pohjois-Karjalaan, mutta sen aika näyttää....

Blogin tekijä on tavallinen Lappeenrannassa lähes koko ikänsä asustellut tavallinen kadun tallaaja, joka sai jo äidinmaidossa kipinän historiaan. Lieneekö mummojen ja pappojen kertomukset Lappeenrannan entisistä ajoista vaikuttaneet, vai mikähän se sai kipinän historian tutkimiseen heräämään? Tekijällä oli kuitenkin alkuvaiheessa onnekseen apuna kaksi mainiota nuorta herrasmiestä, jotka osasivat jarrutella isänsä pahimpia ylilyöntejä. Heidänkin kohtalonsa on kietoutunut Lappeenrannan historiaan ja nähtävyyksiin vielä pitkäksi aikaa ainakin koulunsa historiantunneilla, joissa blogia kuulemma hyödynnetään opetuksessa! 

Poikien kiinnostus lopahti kuitenkin melkoisen nopeasti jo vuoden jälkeen näihin isänsä harharetkiin, mutta onneksi samoihin aikoihin kuvioihin astui uusi innokas retkeilijä, jonka tunnemme nykyään nimellä Willilady. Kesästä 2013 saakka hän on joutunut hurrikaanin silmään näiden meikäläisen kotkotusten kanssa. Mukavana matkaseurana ja nykyisin myöskin elämänkumppanina Willilady on päässyt mielenkiintoisiin paikkoihin. Olemme näet yhdessä kolunneet luolia, muistomerkkejä, kirkkoja ja muita mielenkiintoisia paikkoja Kymijoelta Pietarin porteille.

Monet näistä retkistä ovat olleet haastavia niin fyysisesti kuin henkisestikin, koska olemme usein olleet liikkeellä aivan mitättömin tiedoin varustettuina ja useasti joutuneet luottamaan tuuriin sekä hyvään onneen. Kaikista reissuista on toki selvitty terveinä kotiin, mutta kyllähän tuota on kaikkea silti sattunut. Riesana ovat olleet punkit, piikkilangat, vesisateet, ukkoset, liejuiset ja kuoppaiset tiet, mutta ne ovat näin jälkikäteen olleet hienoja hetkiä! Me molemmat kaipaamme niitä pitkästyttävän arkielämän piristeeksi...

Willimiesnelikolla on onni hyödyntää myös muiden alueen historiasta kiinnostuneiden henkilöiden työpanosta. Näistä "palkattomista assistenteista" on ollut myös verraton apu kuvausretkillä ja aineiston keruussa. Ilman heitä moni juttu olisi vielä kenties odottamassa valokuvia ja tarinan julkaisua. 


T. Jukka "Willimies" Siiskonen, Willilady, Sami ja Saku

11 kommenttia:

 1. Terve. Kiitos muistomerkkikuvasta. Jos et tykkää huonoa, julkaisen sen Karjalan Kuvalehden (myös http://karjalankuvalehti.com) joulukuun alun numerossa yhdessä kanadalaisen Petteri Mökkösen Kämärän taisteluun liittyvän jutun kanssa.

  Jos ilmoitat esim. Karjala-Myymälään, Kauppakatu 41, LPR postiosoitteesi tai suoraan minulle: toimitus@karjalankuvalehti.com, niin lähetän kiitokseksi lehden.

  Hyvän itsenäisyyspäivän toivotuksin
  Veikko Saksi

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä blogista, hieno!

  Törmäsin vahingossa surffaillessani, ehkä tarvitsisi jonkin julkisuustempun kun en ollut ennen kuullut.

  Jukka P. Heinonen
  Paljasjalkainen Lappeenrantalainen vm 1955

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kaima kehuista! Ainahan se tuntuu mukavalta, kun joku arvostaa tätäkin blogia. Julkisuudesta en erikoisemmin välitä, mutta onhan meistä ollut juttu Etelä-Saimaassa elokuussa 2012 ja muutamia muitakin kyselyitä on ollut, jotka nyt eivät ole johtaneet lehtijuttuun. Toki viime kesän moottoripyöräreissu Venäjällä poiki toki jutun Petroskoissa ilmestyneeseen Karjalan Sanomiin ja haastateltiinhan meitä Venäjän telkkariinkin... Kyseiset jutut löytyvät blogin Facebooksivuilta.

   Sen kummempia julkisuustemppuja emme tarvitse, mutta vapaasti voit kertoa eteenpäin blogistamme. Tähän mennessä lukijoita on ollut n.116.000, joten mikäs siinä vaikka saataisiin joskus miljoonan raja rikki!

   T. Jukka "Willimies" Siiskonen

   Poista
 3. Kimpisen kenyän takana on kivi, johon on kaiverrettu seuraava teksti: K-340 ja alla roomalaisin numeroin 3. Mikä on kyseessä?

  VastaaPoista
 4. Todella arvokasta työtä Isänmaastamme. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja Kunnioitus kirjoittajalle!

  VastaaPoista
 6. Hei, Suunnittelemme reissua ensi kesänä parin kaverin kanssa tuonne karjalan kannakselle ja olen lukenut blogiasi jonkun verran, hakenut tipsejä ja paikkoja missä voisi käydä... Olisiko siulla antaa koordinaatteja tietyistä paikoista, osaa nimittäin ei löydy tuolta sotihistoriallisista kohteista.

  VastaaPoista
 7. Blogin kartalta löytyvät kaikki kohteet.Niistä saa koordinaatit

  VastaaPoista
 8. Paljon virheitä Skinnarilasta.

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita