perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kotka / Tukkukaupan talo

Eripuolilta Suomea löytyy upeita vanhoja rakennuksia vaikka niitä onkin vuosikymmenien aikana purettu uusien betonisten talojen tieltä. Eihän nämä rakennukset nyt oikeastaan ole blogini pääkohde, mutta aina joskus kun törmään johonkin vanhaan upeaan rakennukseen, niin olen sen jopa esitellyt. Niin tälläkin kertaa ja löytyyhän talon seinästä jopa laatta, joka kertoo edes hivenen rakennuksen menneisyydestä!
Tukkukaupan talo

Talojen seinät ovat usein täynnä erilaisia laattoja, joista osa jopa kertoo rakennusten menneisyydestä. Se ei kuitenkaan ole minulle kriteeri esitellä jotain rakennusta, vaan mukana pitää olla myös kauneusarvoja tai joku historiallinen tapahtuma, missä rakennus on ollut osana. Tämän kertainen kohde täyttää ainoastaan nämä kauneusarvokriteerini.
Laatta talon seinässä kertoo menneisyydestä

Kyseessä on Kotkan Satamakadun varrella sijaitseva ns. Tukkukauppiaan talo, joka on mielestäni aivan hemmetin komea talo. Tämä vuonna 1910 valmistunut talo rakennettiin aikoinaan Kotkan Tukkukauppa Osakeyhtiön toimesta ja siinä toimii useita eri liikkeitä ja ylimmät kerrokset ovat asuinhuoneistoja. Näin lienee ollut jo reilun sadan vuoden ajan. Toivottavasti tätä rakennusta kohdellaan huolella ja se pidetään kunnossa viellä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita