keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Kotka / Kotkan suojeluskuntatalo

Jaahas, onpa takana kiireinen kuukausi ja nyt oli pakko ottaa parin päivän huili tähän bloggaamiseen. Tuli vaan tunne, että kiirettä on pakko hellittää vähäsen. Toki tekemistä on riittänytkin ihan yhden Willimiehen tarpeiksi viime aikoina. Työasiat piti hoitaa kunnolla loppuun, englannin serkut kävivät vierailulla, Willimuori oli pari viikkoa sairaalassa ja Pojan ylioppilasjuhlat piti järjestää. Tuon rinnalla korjailin vielä pari moottoripyörää, maalasin aidan ja leikkailin nurmikkoa, joten nyt oli aika ottaa pari päivää vähän rennommin....no, niin kuvittelin! Nyt on auto hajalla ja alkukesän kuvausreissut menevät nyt mönkään, mutta ei voi mitään!
Kotkan kaupunginteatterin sisäänkäynti. Laatta näkyy talon kulmassa

Koska kiire ei tunnu kuitenkaan hellittävän, niin ehkä tuo auton hajoaminen olikin hyvä juttu, koska nyt on pakko ottaa rauhallisemmin ja katsella vaikkapa elokuvia, kuten tein eilen. Katselimme näet Fast and Furious leffoja oikein roppakaupalla. Tänään sitten jotain muuta, mutta ennen sitä pitää selvitellä hivenen joitakin asioita. Koska kuitenkin nyt tuntuu jo helpommalta, niin saatanpa esitellä yhden kohteen Kotkan teatteritalon seinältä.
Muistolaatta kertoo talon entisistä käyttäjistä

Kyseinen rakennus on elinkaarensa aikana nähnyt melkoisen määrän tapahtumia ja yksi mielenkiintoinen vaihe teatteritalon historiassa on sen toimiminen Kotkan suojeluskunnan esikuntana vuosina 1927 - 1944. Muistoksi tuosta ajasta sen seinään on kiinnitetty muistolaatta, joka kertoo tuosta ajanjaksosta. Siitä minulla ei ole tietoa, että kuka on vastannut muistolaatan kiinnittämisestä ja milloin se on ilmestynyt nykyiselle paikalleen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita