sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kouvola / Sotilassairaaloiden muistolaatat

Kylläpä nykyään viikko kuluu nopeasti. Parhaiten sen kai huomaa siitä, että työpaikalla ei kerkeä tehdä läheskään kaikkia töitä, vaan  niitä joutuu raahaamaan myös kotiin iltatöiksi. Tämä lienee sitä opettajan työn arkea? Muutenkin viikko on sujunut melkoisessa matalalennossa ja luvassa on ensi viikollakin ihan samanlaista proggista. Sen jälkeen sentään tulee viikon mittainen katkos, koska on syysloman aika. Silloinkin olen tosin lähdössä kaverini mökille talkoisiin, joten se siitä levosta....

Rakennuksen pääsisäänkäynnin vieressä on muistolaatta

Vanha Kymiyhtiön ammattikoulu


Blogatessni näistä muistomerkeistä ja -laatoista olen kiinnittänyt huomioni siihen, että viimeiset sotavuodet ovat äärimmäisen korostuneessa osassa. Joukko-osastojen sotaan lähdön paikat, sankarihautausmaat ja lukuisat muistomerkit osoittavat sen suuren merkityksen suomalaisten mielenmaisemassa. Itseäni aina välillä mietityttää, että eikö muuta merkittävää maassamme ole tapahtunut, mutta toki ymmärrään vuosien 1939 - 1945 merkityksen.

Erilainen laatta Kuusankosken sairaalan rakennuksen seinässä

Sisäänkäynnin vierestä löytyy tämäkin


Niinpä tänään on vuorossa kaksi muistolaattaa, jotka on kiinnitetty kahden kuusankoskelaisen rakennuksen seiniin muistutuksena niiden merkittävästä roolista sotiemme aikana ja etenkin sotilaidemme saamasta hyvästä huolenpidosta. Kyseiset paikat ovat Kuusankosken keskusssairaala ja vanha Kymiyhtiön ammattikoulu. 

Muistolaattojen paljastusajankohdista minulla ei ole mitään tietoa valitettavasti....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita