perjantai 30. maaliskuuta 2012

Lappeenranta / Kaukas OY edustuskerho*

Willimiehen blogi aloittaa tänään toiminnan tyylillä. Ensimmäiseksi kohteeksi valitsimme Lappeenrannan kauneimman rakennuksen...Kaukaan edustuskerhon.

Tällainen arvottaminen on tietenkin henkilökohtainen näkemys. Olen kuitenkin asunut rakennuksen läheisyydessä koko ikäni, joten ehkä se vaikuttaa mielipiteeseeni! Kaikesta huolimatta se valittiin ensimmäiseksi kohteeksi.

Kyseinen rakennus on W.G.Palmqvistin suunnittelema ja valmistunut v.1939. Omasta lapsuudestani muistan paikan vetäneen minua puoleensa sen arvovaltaisen olemuksen vuoksi. Myös loistoautojen jono rakennuksen edessä juhlatilaisuuksien aikaan sai kaikki alueen pikkupojat uteliaina paikalle. Vähän vanhempana edustuskerhon tenniskentät olivat kovassa käytössä ja niistä vuosista onkin jäljellä monia hyviä muistoja.

Tällä hetkellä edustuskerho on vailla  käyttöä ja villeimpien huhujen mukaan rakennus on myytävänä. Itse en ainakaan ole törmännyt myynti-ilmoitukseen, mutta eipä tuota kannata ihan kaikelle kansalle markkinoidakaan. Hinta lienee melkoisen korkea!


Kaukaan edustuskerhon julkisivu
Kaukaan edustuskerho puistosta kuvattuna

 
Blogin kolmesta kirjoittajasta tällä ensimmäisellä kuvausretkellä oli mukana ainoastaan kaksi jäsentä. Useimmat matkoista varmaan tehdään kolmistaan, mutta pääasia on kohteiden esille tuominen eikä kuvaajien lukumäärä.

Päivitys: Muuttolaatikoita pakatessa törmäsin tämmöiseen vanhaan ruokalistaan lounaasta, mikä on nautittu presidentti Kekkosen läsnäollessa Kaukaan edustuskerholla. Kiitokset assistentti Pylkkäsen äitimuorille, joka toimi tilaisuudessa tarjoilijana ja säilytti paperit jälkipolville. 
Melkoisen maanläheinen lounas 
Läsnäolijat ja istumajärjestys

5 kommenttia:

 1. Miksi kerho on vailla käyttöä? Olen asunut 2 vuotta suoraan vastapäätä ja kerholla toimintaa 5/7.. Mutteri taitaa olla myynnissä kyllä.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän kerholla on toimintaa, mutta vähän entisiin aikoihin verrattuna. Mutteri on todellakin myynnissä, mutta kuten kirjoitin, että "villeimpien huhujen mukaan" myös edustuskerho olisi kaupan. Paikkansa pitävyydestä en mene takuuseen. En oikein jaksa uskoa myyntihuhuun itsekään, mutta huhuja olen kuullut useasti

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Tiedätkö sinä, vuokrataanko edustuskerhoa yksityiskäyttöön? Talosta löytyy todella vähän tietoa mistään ja tuntuu hankalalta löytää yhteystietoja, joista tilasta voisi kysellä. Kiitos!
  -Saara

  VastaaPoista
 4. Fazer pyörittää kerhoa, joten tarjouspyyntöä kannattanee laittaa vaikka tuolta tarjouspyyntölomakkeen kautta. http://www.fazer.fi/kahvilat-ja-leipomot/kahvilat--ravintolat/byfazer/kaukaan-kerho/tilat/

  VastaaPoista
 5. Turha mitään tarjouspyyntöjä laitella, ainoastaan UPM:laisten käytössä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita