torstai 8. toukokuuta 2014

Lemi / Kiikkuva kivi

                                      Jenkkien vapaapainihömpötyksestä Theme song "The Rock"

Männä lauantaina Willimies, sekä nainen joka nykyisin kulkee reissuissa aina mukana, piipahtivat Lemillä. Monenlaista jännää tallentui taas kameran muistikortille, joten aloitetaanpa Lemin kohteiden purkaminen esittelemällä eräs paikallinen omituisuus. Kyseessä on kiikkuva kivi tai kuten opas kyltti kertoi, niin heiluva kivi. Ihan sama kumpaa nimitystä käyttää tästä omituisuudesta.
Kiikkuva kivi tai heiluva kivi....aivan sama

Lemi on pitäjä, mitä luoja on siunannut kivisellä maalla, mistä löytyy myös lukuisia jääkauden jään sulamisen jälkeen esiin pilkahtaneita kivenlohkareita. Osa on melkoisen kookkaita, kuten automatka Lemin takamaastojen läpi todisti. No aitatarpeiksi on toki jäänyt vähän pienempääkin murkulaa tantereelle. Vaan tämä kiikkuva kivi on taas yksi luonnonoikku parhaasta päästä.
Siirtolohkare koskettaa aluskiveen melko pieneltä alueelta

Kohde on vähän samankaltainen kuin aiemmin esittelemämme Ruokolahden Kummakivi, mutta sillä poikkeuksella, että kyseinen lohkare on pienempi. Tätä voi myös tosin voimamiehet käydä vipuvarrella heiluttelemassa ja yrittämässä saada se pois paikaltaan. Minun voimat ei mokomaan riittänyt, mutta kyllä minäkin sen sain heilumaan. No, eipä tuota ole kukaan muukaan saanut tippumaan aluskiveltä 10.000 vuoteen, joten ei liiemmin hävetä omien voimieni riittävyys.
Ei se perhana tippunut paikaltaan, vaikka kiikkuikin komiasti

Willimiehen matkat jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin olisi tarkoitus kuvata taas muutama luola ja muutama muukin merkittävä kohde Ruokolahti - Rautjärvi akselilta. Tällä kertaa ei onneksi tule ongelmia mahtua ahtaisiinkaan luoliin, koska mukaan lähtee blogin uusi assistentti Inkisen Pessi. Poitsu on vasta yhdeksänvuotias, mutta ahtaat luolat ja korkeat vuoret eivät häntä pelota, kuten ei tarjoamani prätkäkyytikään jokunen ehtoo takaperin.  Joten nyt on siis mahdollisuus saada hyviä kuvia luolien sisätiloista, mitkä jäivät toissa viikolla ottamatta Lappeenrannan Tupavuorelta ahtaan suuaukon takia. Joka tapauksessa hienoa, että innokkaita, etenkin nuoria, löytyy mukaan näille matkoille.

2 kommenttia:

  1. Ei muutes kannata (ilmeisesti) rauhoitettua luonnonnähtävyyttä yrittää edes leikillään kaataa/siirtää. Voipi tulla sanomista..

    VastaaPoista
  2. Kai tuossa on ideana just se, että sopii koittaa saada paikaltaan, ei sitä kukaan ihminen saa kaadetuksi. Siksi siellä tuo parrukin on alla, että voi keikuttaa. Kunhan kukaan ei traktorilla sitä paikaltaan puske...

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita