lauantai 3. kesäkuuta 2017

Viipuri / Muisti

Kesäloma, tuo kauan odotettu hetki, on koittanut! Pitkä lukuvuosi on kohta takana, kunhan kevätjuhlat hoidetaan alta pois ja edessä jokunen viikko ainakin omasta mielestäni hyvin ansaittua kesälomaa. Kaikenlaista käännettä ja koukeroa on osunut matkalle, mutta kaikesta on selvitty. Jatkossakin selviän kaikesta mikä eteeni tulee, mutta ajoittain on ottanut koville. Siksi onkin aika ladata akut ja ottaa rennosti. Samaa aion toteuttaa myös blogissani tämän kesän aikana.
Äiti ja sotilaspoika koppalakki kädessään

Tarkoitus on pitää bloggaamisessa kuukauden mittainen paussi jossain vaiheessa. Tuon ajan aion kuitenkin käyttää hyödykseni ja kierrellä pitkin ja poikin blogin kohdealuetta valokuvaamassa sekä uuteen tutkimuskirjallisuuteen perehtyen. Vielä kun jaksaisi innostua kirjoittamaan joitakin kohde-esittelyjä valmiiksi, niin syksykään ei kaiketi tuntuisi kauhean rankalta. Tosin itseni tuntien, kirjoittamattahan nuo jäävät!

Tänään en jaksa kuitenkaan sen kummempaa kohdetta esitellä kuin venäläisen patsaan Viipurista. Patsaan nimi on Muisti ja se on pystytetty Viipurin aluerahaston rahoittamana ja ilmeisesti paljastettu helmikuussa 2014. Poikkeuksellisesti tiedän tekijänkin, joka E.V. Sokolov. Patsas on sijoitettu Afghanistanin sodassa kaatuneiden muistomerkin viereen, joten aihe on melkoisen ymmärrettävä. Patsaassa äiti pitää toista kättään pienen sotilaspojan olkapäällä ja toisessa kädessä hänellä on pitkiä ruusuja. Katseet on kummallakin suunnattu kohti Afghanistanin muistomerkkiä, joten olisiko kyseessä kuvaus hautajaistilanteesta?
Jalustan muistolaatta

Lopuksi vielä hieman surua tähän kirjoituksen loppuun! Opiskelukaverini ja kollegani Valtteri, joka käyt omaa henkilökohtaista taisteluasi Kotkan keskussairaalassa, tsemppiä ja voimia sinulle selättää tuo saatanallinen tauti. Parane pian, jotta päästään kalaan Suomenlahdelle uudelleen. Minulle on aivan sama, minä kesänä mennään, kunhan mennään!!!!

Tsemppiä täältä Lappeenrannasta 3.6.2017 toivottaapi Willimies ja Willilady. 
Parane pian tai hitaasti, kunhan paranet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita