sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Vuoksenranta / Sankarihaudat

Kuten lähes kaikkialla Suomen alueella ja luovutetussa Karjalassakin, niin kirkko ja sankarihaudat sijaitsevat yleensä vieretysten. Näin on myös Vuoksenrannassa, mistä löytyy kirkon kupeesta heinikon keskeltä Vuoksenrannan sankarivainajien muistomerkki. Tekijä on jäänyt tuntemattomaksi, mutta julkaisupäivän sentään tiedän. Se on 19.7.1992!
Vuoksenrannan sankarihaudat 15.9.1944. Lieneekö viimeinen kuva ennen lähtöä? (SA-kuva)

Muistomerkki on kivenlohkare, mihin on kaiverrettu seuraavat vuosiluvut: 1919 - 1944 ja 1939 - 1944. Mieltäni jäi askarruttamaan tuo vuosiluku 1919. Olisiko paikallisia poikia ollut mukana heimosodissa ja he olisivat jääneet sille tielleen? Toisaalta ihmetyttää, että miksi kivessä ei ole vuosilukua 1918....tuskin siällissota olisi voinut olla koskettamatta vuoksenrantalaisiakaan. Ehkä näihin asioihin joskus saadaan selvyys...
Vuoksenrannan sankarivainajien muistomerkki

Ihmetystä herättävät vuosiluvut

Lisäksi kirkon sisällä on seinään kiinnitettynä viime sotien sankarivainajien muistolaatta. Valitettavasti se kuva jäi epäselväksi pitkän matkan takia....sorry, mutta uudelleen en Vuoksenrantaan ajele. On meinaan sen verran syrjässä.
Tämä epäonnistui.....sorry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita