sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kotka / Kotirintaman muistolaatta

Kymin kirkon seutu ja sitä ympäröivät hautausmaat ovat lukuisten muistomerkkien sijaintipaikka. Nämä kaikki aion esitellä yhdellä kertaa pois ja sen jälkeen Kotkassa sijaitsevat kohteet onkin esitelty muutamaa viimeiseksi jättämääni kohdetta lukuunottamatta. Tosin Kotkasta olen kaivanut esiin vielä paljon kuvattavaa, joten pitäisihän tuo keretä Kotkaan vielä tämän suven aikana. Niiden vuoro on sitten joskus myöhemmin...
Muistolaatta on hautausmaan vieressä sijaitsevassa kalliossa

Kuvattavaa olisi muuallakin, mutta tänä suvena en vaan ole kummemmin jaksanut asiaa pohtia. Laatokan Karjalan kuvausreissu tosin on takana, mutta vielä olisi Metsäpirtin alue, Laatokan länsipuoli ja yksittäisiä kohteita siellä täällä. Tuo tarkoittaa helkatisti ajelua ja vaivannäköä. Todennäköisesti en saa tätä blogia päätökseen vielä vuonna 2019, kuten alkuvuodesta ajattelin. Voihan se olla, etten saa tätä valmiiksi ikinä?

Muistolaatta

Monilla paikkakunnilla viime sotien tapahtumia on kunnioitettu monin eri tavoin. Yksi muistamisen muoto on antaa tunnustusta kotirintamalle, koska ilman sen väsymätöntä ponnistelua, olisi taistelu ollut mahdotonta. Tämän tärkeän asian ovatkin Karhula-Kymin sotaveteraanit ry huomioineetkin ja kiinnittäneet asiasta jälkipolvia muistuttamaan muistolaatan isoon luonnonkiveen. Sen teksti on lyhyt: "Sota-ajan sukupolvien työlle 1939-1945". Muistolaatan paljastusvuodesta en löytänyt tietoa, joten taas on paikalliselle tietäjälle tilausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita