sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Taipalsaari / Korento

Taas on kaksi viikkoa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Pakko sanoa, että aika on kulkenut kuin siivillä. Perinteiseen tapaan töissä on pitänyt kiirettä ja lisäksi olen ahkeroinut punttisalilla sekä uima-altaassa melkoisesti. Urheiluhulluna olen nyt myös pari kertaa käynyt oman kotiseudun miesten jumpassa hikoilemassa. Pakko sanoa, että kyllä on saakelin kovia kasikymppisiä samassa remmissä. Tässä porukassa on selvinnyt, että meikäläisellä on vielä pientä parantamisen varaa kuntopuolessa.

Betonijalustaan kiinnitetty rautainen korento on Taipalsaaren 450v muistomerkki


Kuntoilussani on toki rutkasti varaa parantaa, etenkin ravintopuolella. Vaikka paino onkin tippunut ihan kohtuullisesti, niin vielä on rutkasti matkaa itselleni asettamaani tavoitteeseen. Ilmeisesti seuraavat suuret muutokset pitääkin tehdä ravintopuolella ja saunaoluistakin lienee syytä luopua, koska meillä lämpiää sauna liian usein! Ehkä näillä muutoksilla saan painonpudottamisen nopeutumaan. Kaiken lisäksi noista punttitreeneistä on tullut ihan ihqu juttu, mistä en halua luopua. Itse asiassa määriä pitäisi nostaa ja tehoakin saisi tulla harjoitteluun lisää. Olenkin miettinyt pyytää Valkosen Tapelta omaa treeniohjelmaa. Uskoisin vanhan kaverini osaavan auttaa tuossa asiassa?

Korennon siiven reuna kertoo taideteoksen julkistamisen syyn

Pronssilaatta jalustassa kertoo tärkeimmät tiedot


Koska tavoitteeni olisi olla eläväinen ja kepeä, niin kävin hakemassa mallia Lappeenrannan naapurikunnasta Taipalsaarelta. Kirkonkylän keskustaan Kirkon viereen paljastettiin 10.6.2021 Korento, joka on Taipalsaaren Rehulasta kotoisin olevan taideseppä Antti Niemisen työn jälkeä. Mielestäni teos on kepeytensä ja jäljittelemättömän vaatimattomuuden risteytys, missä keskipisteenä on puhtaiden vesistöjen äärellä viihtyvä pysäyttävä kaunotar - korento.

Korennon kepeys näkyy paremmin toiseen suuntaan kuvattuna


Veistos paljastettiin Taipalsaaren 450-vuotisjuhlallisuuksien vuoksi ja kuvaa mielestäni hyvin Taipalsaaren kuntaa keskellä kauneinta Saimaata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita