perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lappeenranta / Legotalo

Tänään kaikki kolme Willimiestä olivat yhdessä kuvausretkellä. Digikameran muistikortille tallentui kohde, mikä on pikku-Willimies Sakun suosikkikohde Lappeenrannassa. Tämä juniori-ikäinen Willimies on pienestä pitäen rakastanut legojen kanssa telmimistä. Hänen huoneensa näyttää aivan legotehtaan suunnitteluosaston työpajalta. Huoneessa liikkuminen ilman legopalikan päälle tallaamista on täysin mahdotonta.

No kuinka hitossa Sakun legot ja tämän päiväinen kuvauskohteemme liittyvät toisiinsa? No useimpien lappeenrantalaistenkin mielestä tuskin mitenkään. Todellisuudessa yhtymäkohta Lappeenrannan ja Tanskassa Billundissa sijaitsevan alkuperäisen Legolandin väliltä kuitenkin löytyy! Alla olevassa kuvassa oleva rakennus on nimittäin kopioitu Tanskan Legolandin minimaailmaan ainoana suomalaisena rakennuksena.

Ensi kertaa blogin aikana Willimies on pakotettu kopioimaan kuva toiselta sivustolta. Uskallan toimia näin, koska eräs geokätköilyä harrastava tuttuni mainitsi kuvan ottaneen Geopsin olevan mukava mies. Toivottavasti Geopsi et pahastu tästä! Syy kopiointiin on seuraava: alkuperäinen kuva oli liian tummasävyinen ja jouduin vähän muokkaamaan kuvaa vaaleammaksi. Alkuperäisen kuvan löydät täältä ja kannattaa tutustua geokätköilyyn tarkemminkin. Mekin harrastamme kätköilyä. Harrastuksena se on aivan ehdotonta huippua.


Legotalo Taipalsaarentien ja Liisankadun risteyksessä
Kuten huomaatte rakennus on oikea puurakentamisen mestarinäyte. Talo on kieltämättä ulkoa rapistunut, mutta uusi maali muuttaisi sen takuulla hienoksi, mikä se on tosin tälläkin hetkellä. Talon historiasta emme osaa sanoa mitään, mutta veikkaisimme sen olevan rakennettu noin v.1900-1920. Ne lukijat, jotka tiedätte asiasta enemmän, niin ottakaa yhteyttä.

Tässä Geopsin kuva muokattuna vaaleammaksi. Kiinnitä huomiosi kuvan vasempaan alakulmaan, niin huomaat selkeän yhdennäköisyyden.

Lappeenrannan ylpeys Tanskan Legolandissa
Kesälomamatkaa suunnitteleville linkki Tanskan Legolandiin löytyy tästä.

2 kommenttia:

  1. Pari kertaa olen tuota rakennusta etsinyt lasten kanssa Legolandista. Ehkä se ensi kerralla löytyy...

    VastaaPoista
  2. Marjaliisa Eleonora Tingander23. kesäkuuta 2016 klo 19.59

    Olipa hieno uutinen. On meillä sentään jotain kaunista vanhaa vielä jäljellä ja maailmallakin tunnustusta saava.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita