sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Kouvola / Kimolan delta

Äiteenpäivää pukkaa! Itselläni on tiedossa vähän erilainen äitienpäivä, koska oma äiteeni kuuluu riskiryhmään ja emme tietenkään halua häntä poikieni kanssa sairastuttaa. Pidämme siis etäisyyksiä ja viemme pihamaalle omat eväät nautittavaksi. Tarkoitus olisi vähän kuitenkin "juhlistaa" tätä vuoden 2020 poikkeuksellisten aikojen äiteenpäivää... Äiti, tulossa ollaan!

Muuten tämä korona-arki on menneellä viikolla tuonut uudistuksia. Sain lopultakin John Waynen filmit katseltua ja siirryin toisen itselleni rakkaan harrastuksen pariin. Kaivoin tallista esiin moottoripyöräni ja pari pidempää lenkkiä on sillä jo kurvailtu. Valitettavasti nautintoa on vienyt hivenen polttoaineen seassa pyörivät roskat, jotka tukkivat kaasarin ja eteenpäin meneminen on ollut vähän tukkoista. No, eiköhän tämäkin asia korjaantune ensi viikon aikana. Sitten onkin aika suunnitella pitkää ajoreissua.
Kimolan delta

Talvella sain päähäni ajatuksen reissusta Nordkappiin ja sieltä takaisin kotiin Tromssan ja Kiirunan kautta. Nyt tämä koronan pahalainen pilasi tämän suunnitelman, joten edessä on Suomen tylsillä teillä kurvaamista. Jää virallinen rautaperseajo tekemättä, koska Suomen valtatiet ovat niin tylsiä ajettavia. Niinpä tyydyn omin eväin suoritettuun päivän mittaiseen reissuun. Kohdetta en ole vielä pahemmin miettinyt, mutta Raatteen tie voisi olla mukava paikka piipahtaa ja paluumatkalla voisin käydä vieläpä Suomen keskipisteessä Piippolan pitäjässä. Kai noiden kohteiden takia voisi yhden päivän ja 1000 kilometriä viettää Yamahan satulassa?
Kolme viljanjyvää.....tai mitä lie?

Näillä eväillä alkavaan viikkoon. Niin ja saahan sitä loppuviikosta jo evästä muualtakin, koska opettajana edessä on paluu työpaikalle ja sehän merkitsee kouluruokailua. Sitä onkin ollut jo ikävä! Niin ja ruokalistan mukaan heti torstaina yksi lemppariruokani juustoinen uunikala.... eipähän tarvitse lähteä itse kalastamaan, mikä on tosin ollut mielessäni jo monta kertaa. Voihan sitä ehkä ensi viikolla sinnekin keritä....
Paikalta löytyvä kyltti kertoo, ketkä ovat toimineet sponsoreina

No, siirrytään taas viikon kohteen pariin. Tämän kertainen kohde, Kimolan delta, sijaitsee Kouvolan Jaalasta länteen. Vielä tarkemmin kerrottuna se on keskellä peltoaukeaa, mikä on mielestäni hivenen erikoinen ratkaisu, mutta minä nyt en näistä asioista mitään tiedä, kuten en mistään muustakaan. 

Kimolan delta on kuvanveistäjä Antero Toikan suunnittelema ja se koostuu kolmesta kolmiosta, jotka kuvaavat viljanjyviä. Lisäksi se kuvastaa myös Kimolan alueen ison siltaa ja Kymijoenvarren jokisuistoja. Teos on Kimolan kyläyhdistyksen hankkima ja se paljastettiin paikalla 21.6.2011. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita