sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Kouvola / Jätkäreliefi

Nyt pitää olla tarkkana, ettei tähän kirjoitukseen eksy voimasanoja. Oma äitini, joka lienee suurin kriitikkoni, antoi tiukkasanaista palautetta viime sunnuntain kirjoituksestani. Kuulemma kiroilin liikaa, vaikka mielestäni siihen oli ihan riittävästi aihetta. No, koska lupasin äidilleni kirjoittaa siivosti, niin tänään en kerro mielipiteitäni Suomen hallituksesta, älyttömistä lisäbudjeteista ja omista moottoripyöräilyyn liittyvistä ongelmistani. Koronakin on jo mennyttä aikaa ja kaikki menee maassamme mukavasti.....ilmeisesti?
Ei näy ministereitä paikalla

Sen verran kuitenkin raotan sanallista arkkuani, että on se kyllä hienoa laittaa 20 miljoonaa arkkitehtuurimuseoon, minkä kuluja valtio saa jatkossa maksaa joka vuosi. Arkkitehtuuriahan mielestäni löytyy kaikkialta, kunhan sitä ympärilleen vaivautuu katselemaan. Olipa joku tulevan museon viskaali leuhkinut, että sinnehän voisi sijoittaa vaikka kokonaisen rintamamiestalon! Minua kyllä ihmetyttää, että miksi? Niitähän löytyy tuhansia eri puolilta Suomea kaikkien töllisteltäviksi....

Pikkaisen jäi myös mietityttämään, että miksi rahoja ei suunnattu kestävän kehityksen hankkeisiin, koska nekin pitää jatkossa tehdä. Ehkä sitten tähän tarkoitukseen nostetaan ulkomaista lainarahaa ensi vuonna, jotta saamme saastuttavat autot, hiilivoimalat ja muut ongelmakohdat korjattua. Mielestäni rahaa olisi voinut jakaa pienille hyvää työtä vihreän maailman puolesta tekeville yrityksille, jotta niillä olisi edellytyksiä kehittää ja saada markkinoille tuotteitaan. Ehkä olisivat vielä työllistäneetkin jonkun siinä matkalla. 
Jätkäreliefi

Kurkkasin myös omaa Instagram-tiliäni ja olin laittanut sinne 12.3.2020 Sanna Marinin kuvan, missä oli seuraava teksti: Veikkaan, että pääministeri Marin ei ole virassaan enää juhannuksena! Saas nähdä, jos vielä toteutuu.... Jotenkin on insinööri Sipilää ikävä, kun olen seuraillut nykymenoa ja hallituksen kompurointia... Ehkä tässä olisi tilausta kunnon äijälle vai pitäisikö sanoa jätkälle?

Tällainen jätkä löytyisi vaikkapa Kouvolan Osuuspankin seinästä. Kyseessä on Tauno Wirkkalan suunnittelema Jätkäreliefi. Tämä reliefi on ollut muistuttamassa kansantalouden perustekijöistä työstä, pääoman tuotantoa ja teollisuutta osoitteessa Kouvolankatu 16 kaikkien katseltavana aina vuodesta 1966 asti. Ehkä meidän ministerienkin kannattaisi käydä katsomassa tätä pronssista reliefiä lähiaikoina. Oikeastaan se on jo myöhäistä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita