sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Lappeenranta / Poliisin muikut

Willimies on paljasjalkainen lappeenrantalainen ja aikoo täällä pysyäkin loppuelämänsä ajan. Niinpä on mukavaa, että silmieni iloksi katukuvaan ilmestyy ajoittain jotain uutta. Yleensähän minä olen kiinnostunut enempi muistomerkeistä ja -laatoista, mutta onhan blogissa esitelty lukuisia veistoksia ja muita taideteoksia. Tämän päiväinen ei siis ole mitenkään poikkeava postaus, vaikka isommalti en nykytaidetta ymmärräkään. Olen enempi perinteisten taideteosten ystävä, mutta kyllähän kaikki kelpaa!

Pari muikkua

Yleiskuva muikkuparvesta

Muikut ovat hypänneet seinille ja katollekin.....



Keväällä 2021 Lappeenrannan poliisitalon edustalle Villimiehenkadulle ilmestyi yhdeksän teräsputkista kasattua erikokoista muikkua ohikulkijoiden silmää ilostuttamaan. Teos on Valtion taideostotoimikunnan tilausteos, minkä toteuttamiseksi järjestettiin yleinen taidekilpailu. Kyseisen kilpailun voittivat vuonna 2018 pariskunta Pekka ja Teija Isorättyä ehdotuksellaan Poliisin muikut. 

Lappeenrannan poliisilaitokselle mennään muikun alta

Taideteoksesta kertova laatta poliisilaitoksen seinässä

Melkoisesti rosteriputken palasia


Teos on koottu erikokoisista rosteriputken kappaleista ja eri kulmista katsellen ajoittain näyttää kuin kaloilla olisi suomutkin. Näppärän näköistä työtä, vaikka erikoisemmin en ymmärräkään teoksen muikkuyhteyttä Lappeenrantaan. Ainakaan itse en ole koskaan saanut Saimaalta muikkuja, mutta kaipa niitäkin pinnan alta löytyy. Poliisiyhteys sen sijaan on selkeämpi, koska poliisiaseman edusta on täynnä muikkuja ja osa on jopa hypännyt poliisilaitoksen katollekin.....

Teos paljastettiin 23.4.2021 ja kokonaisuus maksoi 200.000 euroa.

Kohteen osoite selviää katukyltistä pienellä kirjoitusvirheellä varustettuna:)


1 kommentti:

  1. Pyörällä tulee kuljettua usein tuosta "taivaallisen rauhan aukion" ohitse ja täytyy sanoa että muikut ovat upeinta ko. alueella missä 1970-luvun DDR/CCCP arkkitehtuuri jyrää.
    Toisaalta ehkä neukkubetonikulttuurin rakennuksia pitää myös suojella?

    Kiitos erinomaisesta blogista! Monta kohdetta on tullut kahlattua läpi näin edesmenneen historian opettajan lapsena. Ja lapsena joutui kiertämään sotahistoriallisia kohteita ko. syystä. Nykyään osaan arvostaa isäni näkökulmia.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita