keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lappeenranta / Villa Furulund

Furulundin kerrostaloalueen (Muumilaakso) ja Kievarinpuiston väliseen maastoon sijoittuu Villa Furulund. Kyseinen arvorakennus on nykyisin yksityisomistuksessa ja näytti kuvausretken aikana olevan myös remontin kohteena. Kyllähän tätä lähes satavuotiasta mansardikattoista taloa kannattaakin korjata.
Villa Furulund

Kyseinen talo on nimittäin rakennettu vuonna 1917 ja sen ensimmäinen asukas oli Lauritsalan sahan isännöitsijä Jörgen Burud. Tästä löytyy kyllä ristiriitaistakin tietoa, koska vanhassa Etelä-Saimaan artikkelissa väitetään talo tehdyksi Kaukas OY:n  lääkäri Frankeheimille.  Joka tapauksessa lääkäri Frankenheim asui talossa kuolemaansa saakka. Tämä Jugendhuvila onkin antanut siihen miellyttävät puitteet. 

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Valter & Ivar Thome.

3 kommenttia:

  1. Lieneekö katu yhdistetty, mutta pari vuosikymmentä vieressä asuneena sijaintina eli osoite oli ainakin ennen Furulundintie!

    VastaaPoista
  2. Kovasti meillä kiellettiin menemästä sinne. Tottakai me mentiin sinne, Sinne varasto rakennuksen vintille pääsi halkoliiterin kautta. Siinä rinteessä oli kivat kalliot pulkkamäelle. Sitten oli myös"herroin"talot. Etukylän pojat ja takakylän pojat. Sitten vielä pasintie ja tohtorintie. Parasta oli telakkatien päässä ollut telakka. Unohtamatta kovia nelis otteluita telakkatien päässä. No etukylän pojilla oli parempi pulkka "surmanmäki".

    VastaaPoista
  3. Eihän Muumilaakso ole Furulundissa päinkään

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita