tiistai 14. maaliskuuta 2017

Viipuri / Afghanistanin uhrien muistomerkki

Se on nyt sitten SaiPan kausi ohitse! Lienee ensimmäisen kerran mielessäni helpotus kun pelit päättyvät. Koko kausi on ollut yhtä kärsimysnäytelmää ja etenkin loppukausi menee sarjaan "meidän pojat". Junnujoukkueella vedettiin kausi päätökseen, kun isot pojat munivat kaiken hyvän mikä tänne kerettiin rakentaa viime vuosina. Edessä on valtavan kokoinen rahallinen tappio, imagollista tappiota unohtamatta. Aiemmin pienenä, pippurisena ja sympaattisesta seurasta ei ole jäljellä kuin savuavat rauniot. Kyllä vetää hiljaiseksi!
Afghanistanin sodan uhrien muistomerkki

Ihmetyttää kuinka yhdessä vuodessa onnistutaan munimaan kaikki asiat. Tämä kausi kannattaa SaiPassa itsetutkiskella kunnolla, koska tällaista munausta ei saa sattua uudelleen. Kyseistä raporttia voi sitten vaikka myydä muihinkin organisaatioihin varoittavana esimerkkinä henkilökemioiden tulehtumisen aiheuttamista vahingoista. Mitään positiivista en juuri SaiPasta tällä hetkellä osaa sanoa. Junnarit hoitivat loppukauden niin hyvin kuin pystyivät, mutta eivät kai he nyt ihmeisiin voi pystyä?

Tänä vuonna myös kannattajat(maksavat asiakkaat) äänestivät jaloillaan, koska katsojamäärät olivat loppukaudesta todella vähäiset. Ihmetyttää kyllä, että miksi hekään vaivautuivat paikalle. Mitään katsottavaa otteluissa ei ollut, eikä muutenkaan mielenkiintoa, kun play off paikka katosi näpeistä jo hyvissä ajoin... itse lupasin uuden vuoden lupauksissani, etten osta play off- kausaria tänä vuonna, joten ensimmäinen lupaus on nyt sitten pidetty. En muuten todennäköisesti osta ensi kaudeksikaan. Odottelen ihan kaikessa rauhassa, kuinka homma laitetaan raiteilleen vai vaihdanko harrastustani 44 vuoden jälkeen. En halua olla SaiPan juniorien otteluiden kausikortin omistaja. Hoitakaa homma kuntoon, SaiPa!!!!
Uhreja muistetaan Viipurissa

Murheellista on ollut muuallakin, kuten tämän päivän kohteen äideillä ja iseillä. Heidän poikansa lähtivät takavuosina sotimaan Afghanistaniin suuren Neuvostoliiton joukoissa. Moni palasikin siltä reissulta kotiseudulleen kuolleena tai invalidina, joten sodan uhrien muistoksi on pystytetty lukuisia muistomerkkejä pitkin ja poikin Venäjän maata. Kohteenamme tänään Viipurin versio. Tekijästä ja muistakaan informaatiosta meillä ei ole mitään tietoa, mutta ei se olekaan ratkaisevaa, vaan se että uhreja muistetaan. Kuinkahan SaiPa korvaa tämän kärsimyskauden meille kausikortin ikiomistajille? Patsastahan ei kannata savuaville raunioille pystyttää, tosin ei niillä liene enää rahaakaan....   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita