lauantai 8. elokuuta 2020

Kouvola / Kuninkaanmänty

Kesäloma on huomenna ohi ja paluu työpaikalle teini-ikäisille historiaa ja yhteiskuntaoppia opettamaan alkaa olla melkoisen varmaa.... Jonkun aikaa olen töiden alkamiseen valmistautunutkin, mutta aika vähällehän tuo on jäänyt. Enemmän puhetta ja aikomusta, kuin todellista työtä! Jotenkin vaan kaikki muut asiat ovat tuntuneet tärkeimmiltä. No, edessä on sitten kolmen päivän valmistautumisjakso opettajien kanssa ja torstaina sitten näen oman valvontaluokkani 22 oppilasta ensi kerran livenä. Tästä se taival alkaa! 

Viime vuoteen verrattuna edessä onkin siis erilainen vuosi, kun saan kunniatehtäväkseni luotsata uudet seiskaluokkalaiseni kolme vuoden mittaisen yläkoulumatkan läpi. Viime vuonna tätä vastuutehtävää ei ollut, joten mielenkiinnolla odotan jo odottelen oppilaita. Vauhtia ja hauskoja tilanteita on siis tiedossa, jos vanhan kokemukseen voi luottaa! Edellinen porukkanihan oli mitä mainioin ja tein heistä jopa oman blogikirjoituksenkin, jotta tärkeät asiat pysyisivät kaikkien mielissä. 

No, työt alkavat vasta huomenna, joten tämäkin blogi kaipaa vähän päivitystä ennen sitä. Nythän olen raapinut näitä kohteita kasaanvähänsieltä sun täältä, mutta joulukuuhun mennessä blogi palaa viimeistä? kertaa juurilleen Lappeenrantaan. Joitakin uusia kotikaupungin kohteita on tullut bongattua ja esittelen ne sitten ihan viimeisenä. Venäjältäkin on muutama kohde, joitten kuvat olen saanut paikallisilta asukkailta, koska itse en ole nyt rajan takana käynyt maaliskuun alun jälkeen. Silloinkin matkani pääkohde oli Viipuriin avattu KFC-ravintola, minkä herkullisia kana-aterioita odottelen vesi kielellä. Ehkä vielä joskus......




Ennen kuin Willimies palaa Lappeenrantaan, pitää esitellä Kouvolasta kuvaamiani kohteita. Osa niistä on ehkä vähän turhanpäiväisiä, kuten tämän päivän kohde, mutta onhan paikalla tapahtunut historiallista! Ruotsin kunkku Kustaa III on käynyt paikalla kahdesti syömässä eväsvoileipiä. Kyllä tuolla kriteerillä pääsee tämän blogin julkaisujen joukkoon!

Kesäkuun puolivälissä piipahdimme kuvausreissulla Kouvolan alueella ja yksi kohteistamme oli Anjalan Ummeljoella sijaitseva kuninkaanmänty tai paremminkin se, mitä siitä on jäljellä. Nykyisin tästä ikivanhasta puusta ei ole jäljellä kuin torso, koska kesäkuussa 2010 kaksi kovaa myrskyä katkoi puunoksat ja ruhjoi sen nykyiseen muotoonsa. Enää ei paikalla ole oksaa, johon paikalliset pahantekijät köytettiin piiskaamista varten. Ilmeisesti saman oksan tuomassa varjossa Kustaa III aterioi kesäkuussa 1788 ja elokuussa 1789. Ilmeisesti kunkulle maistoi leivät tämän puun juurella...

Aiemmin puu oli rauhoitettu, mutta nykyisin suojelupäätös on purettu. Ilmeisesti maanomistaja kuitenkin arvostaa puuta historiallisena reliikkinä ja haluaa pitää sen vierailukohteena. hieno juttu!

Samalla reissulla kuvasin myös Anjalan kirkkoa vastapäätä kaksi muutakin puuta pienine laattoineen. Eihän näitä koskaan ollut tarkoitus esitellä, mutta menköön nyt samaan syssyyn nekin. Molemmat ovat ns. Suomi 100 juhlakuusia, joita on kaikkialla Suomessa. Näistä nyt sen enempää asiaa löydy!

Pankkiirien kuusi kaipaisi vettä

Pankkiirien juhlakuusi kaipaisi vettä



Upseerikerhokin on istuttanut omansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita