sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Uukuniemi / Pyhän perheen tsasouna

Viime suvena Willimiehellä oli suurena haaveena käydä moottoripyörällä Nordkappissa. Suunnitelmat, matkareitti ja ajankohta oli valmiina, mutta päätin tehdä Kawasakilla testiajon ennen reissuun lähtöä. Testiajon kohteeksi valitsin ystäväni Pirhosen Ilkan pihamaan saslikkigrilleineen Joensuussa. Lisäksi halusin samalla kertaa kuvata kaksi kohdetta Uukuniemeltä. Näin tapahtuikin, mutta löysinpä vielä kolmannenkin kohteen, jonka esittelen tänään. 

Kyseessä on kilometrin verran Uukuniemen kirkolta eteenpäin tien varressa sijaitseva tsasouna, mihin päätin tutustua. Jostain syystä nämä ortodoksisuuteen liittyvät kohteet kiinnostavat minua. Ei muuta kuin prätkä parkkiin ja kipuamaan helvatanmoisessa helteessä mäen päälle katsomaan mitä löytyy. 

Tässä vaiheessa kaikki oli hyvin

Tsasouna on mäen päälläPyhän perheen tsasouna


Pää mätkänä saavuin perille ja siellä se oli! Upea tsasouna kaikkine tavaroineen kenen tahansa matkalaisen hiljentymistä varten odottamassa avoimin ovin. Aika pitkään hiljennyinkin ja pyysin jopa johdatusta Nordkappin reissulle. Ilmeisesti viesti ei mennyt täysin perille, koska paluumatkalla kohtasin prätkässä ongelmia, jotka estivät Nordkappin reissun. No, ehkä isoimpana syynä ongelmiin oli Jerrykannusta kaatamani bensa, minkä epäpuhtaudet tukkivat kaasuttimen!

Andreas Hännisen rakentama ja omistama yksityinen Pyhän perheen tsasouna on aina avoinna hiljentymistä varten. Tsasouna on vihitty käyttöön 10.7.2017. Sen löydät osoitteesta Uukuniementie 1043, 59730 Uukuniemi

Suosittelen tutustumaan paikkaan

PS. Joensuussa minua odotti tämä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita