sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Lappeenranta / Sotainvalidien muistokivi

Viime vuosina ei Lappeenrantaan, kuten muuallekaan blogin kohdealueelle ole paljastettu montakaan muistomerkkiä - ainakaan että minä tietäisin asiasta. Siksipä tämä ajankohtainen ja tärkeä muistomerkki on hieno lisä Willimiehen jäljillä-blogiin. Uskoisin sotiin liittyvien muistomerkkien kiinnostavan useita suomalaisia? Tässä siis yksi tuon aihepiirin muistomerkki vai pitäisikö sanoa muistokivi.

Muistokivi on maata vasten ja sen takana on ohut betoninen tolppa, mikä oli invalidien jo aiemmin pystyttämä


Itseltäni olisi kyllä jäänyt tämä muistokivi bongaamatta, mutta Williladyn huomasi paikallisesta ilmaisjakeluläpyskästä tiedon tästä muistokivestä. Ihme kyllä, että huomasi, koska asia oli seurakuntauutisten keskellä.... No pääasia, että saimme tämän tietoomme.

Liki pari kuukautta siinä toki meni, että piipahdin paikanpäällä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyseinen muistokivi näet paljastettiin talvisodan alkamisen muistopäivänä 30.11.2022 Lappeenrannan sankarihautausmaalla samalle paikalle, missä sotainvalideilla oli jo aiemmin vaatimaton muistomerkki, betoninen tolppa pienellä kyltillä.


Muistokiven sanomasta olen täsmälleen samaa mieltä

Tämä on blogissa julkaistu jo aiemmin


Tämä Sotainvalidien Lappeenrannan seudun osaston muistokiven paljastustilaisuudessa puheen piti yhdistyksen puheenjohtaja Kullervo Lehtonen. Paljastustilaisuuden jälkeen tilaisuus jatkui Lappeenrannan kirkossa, missä eversti Seppo Pesonen kertoi talvisodasta, minkä jälkeen suoritetun ehtoollismessun pitivät Mika Lehtola, Teemu Muuri, Heidi Harju sekä veljespapit Maarit Hirvi ja Jorma Taipale. 

Tilaisuus oli kaikille avoin ja paikalle oli eri toten pyydetty mahdollisimman monta sotiemme veteraania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita