lauantai 4. helmikuuta 2023

Lappeenranta / Saimaan salaisuus

Viime vuosi oli Willimiehelle vaihteikas. Positiivisen puolelle meni heittämällä muutama juttu, kuten sähköpyörän hankkiminen, lapsien saamat työpaikat, futiksen MM-kisat ja pari muuta juttua, joista itselleni tärkein on kuukausittainen 300€ lahjoitus Ukrainalle. Huonojakin asioita tapahtui ja on tälläkin hetkellä menossa, mutta niistä selviän toki. Sen sijaan Willimiehen innostus SaiPaan on romahtanut ja tuskin ostan ensi kaudeksi kausaria. Viisikymmentä vuotta teemoilla "Aina mukana", "Meidän pojat" ja "SaiPa huipulle" riittää minulle. Ihme on jos vaivaudun ensi kaudella hallille. Vielä kun tähän lisätään se, ettei Willimies ole nykytaiteen ystävä, niin kasassa onkin melkoinen cocktail.

Menivät nimittäin pykäämään lähes Lappeenrannan ydinkeskustaan kierrätysaiheisen taideteoksen Saimaan salaisuus. Paljonhan tuokin Saimaan pohjasta nostetuista ja yhteenhitsatuista romuista kyhätty taideteos maksoi kaupungille? Itse en olisi maksannut senttiäkään, vaan toimittanut romut metallijätelavalle. Tiedänhän minä että tästä tulee kritiikkiä, mutta kun en vaan tykkää tai sitten en vaan ymmärrä!

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tämä 25.8.2022 paljastettu LAB-ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden Taijatuuli Louhivuori ja Ninni Kolan tekemä teos löytyy Lappeenrannan Paasikivenpuistosta. Itse en osaa sanoa tästä sen enempää, joten liitän kuvat ja lukijat saavat itse arvioida teoksen merkittävyyttä Lappeenrannan katukuvan elävöittäjänä. 

PS. Vaikka nykytaiteesta en välitä, niin luontoarvot, kierrätys ja ympäristö ja etenkin ilmastonmuutos ovat tärkeitä asioita, jotka otan omassa toiminnassani huomioon. Toki parantaakin voin ja niin aionkin tehdä jatkossa.
MIksihän nämä romut on heitetty Saimaaseen....
1 kommentti:

  1. tos teoksessa on jo pikkase sanomaa. pitää mennä kattoo paikan päälle ...

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita