sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Lappeenranta / Pave Maijasen muistolaatta

Willimies ei ole soittomiehiä ollenkaan, mutta rokki saa kyllä meikäläisenkin varpaat heilumaan. Kestosuosikkini on aina ollut Hurriganes, mutta nykyään Australian poikien yhtye Airbourne löytyy useiten Spotifysta. Silti viimeksi keväällä kuuntelin läpi koko Hurriganesien tuotannon ja onhan ne ihan hemmetin pätevä ryhmä ollut aikanaan. Miksipä ei olisi ollut, koska bändin taustoilta löytyy tämän päivän kohdehenkilömme Pave Maijasenkin kädenjälki...vai soittotaito?

Hotelli Rakuuna, entinen AUK


Itselleni edes kotiseuturakkaana lappeenrantalaisena, Pave ei ole ollut idoli. Moni paikallinen kuitenkin havahtui tammikuussa 2021 Paven menehdyttyä, että nyt olisi oiva tilaisuus muistaa oman kylän poikaa. Matkan varrella on suunniteltu patsasta ja vaikka mitä, mutta ensimmäisenä ehti Rakuunamäen asukasyhdistys toteuttamaan Paven muistolaatan. Veikkaanpa että muutankin on tulossa. No, onhan toki 8.6.2023 paljastettu Lappeenranna viisi ensimmäistä Meiän tähet laattaa ydinkeskustassa....


Pave Maijasen muistolaatta.....tyylikäs


Paven muistolaatta löytyy Paven nuoruusvuosien kotipaikalta Lappeenrannan Rakuunamäeltä. Upseerin poikana Pave varttui tässä miljöössä ja täältä löytyy hänen laattansakin. Laatta on kiinnitetty nykyisen Hotelli Rakuunan seinään. Kyseinen rakennus oli tosin aiemmin Akiupseerikoulu AUK, joten tässä talossa Paven koti ei ollut. Sen sijaan hänen todellinen kotinsa oli pääportin vieressä samassa talossa jonka seinässä on viimeisen jääkärin Väinö Valveen muistolaatta. Miksi, se ei ole siellä...siihen en osaa sanoa syytä.

Laatta paljastettiin 1.7.2023 sateisessa säässä, mutta paikalla oli joitakin kymmeniä ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita