sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Imatra / Imatran Inkeri

Taas on kulunut aikaa edellisestä päivityksestä, joten julkaistaanpa kuulumisten kera muutama kohde lähiviikkojen aikana. Montaa kohdetta ei ole tulossa, koska aika rauhalliseen tahtiin noita paljastetaan. Lisäksi Willimiehen raudankova kunto on vähän rapistunut ja se estää muutaman kohteen kuvaamisen. Toivottavasti syksymmällä paikallinen Ekhva saa selville millaiset vaivat Willimiehen pumpusta löytyvät ja hoidetaan asiat kuntoon! Jospa sen jälkeen löytyisi vähän innostustakin tähän, kuten moneen muuhunkin juttuun....

Lopputalvi ja kevät vierähtivät nopeasti töiden ja laiskottelun merkeissä. Ihmeellisiä ponnisteluita ei tullut tehtyä ja etenkin toukokuussa tehot putosivat nollaan. Sen jälkeen on sitten saanut juosta tutkimuksissa, kuvauksissa ja verikokeissa säännöllisesti. Itselleni tästä kesästä tuli selkeästi kesä, jonka urotyöt voi kirjata lyhyesti. Toivottavasti motivaatio löytyy takaisin, koska tekemistä kyllä olisi.

No, isoin juttu on saada itseni kuntoon ja keksiä mielekästä tekemistä, kenties vaikka uuden harrastuksen/blogin parissa. Mielessä on pyörinyt "Miehen elämää" kuvaava blogi tai joku Instassa pyörivä stoorisarja. Näkökulma olisi tietenkin 1960-luvulla syntyneen Neanderthalilaisen luolamiehen tuntemuksissa nykymaailman menosta. Todennäköisesti asia jää toteuttamatta, koska todennäköisin seuraus olisi vankila- tai joku muu tuomio! Voisihan tuo toki olla piristäväkin kokemus;)

Riku Tuuhan Imatran Inkeri

Mutta siirrytäänpä kuitenkin asiaan, jotta saan tämänkin kohteen julkaistua katseltavaksenne. Itse olen jo unohtanut, miten sain tiedon tästä kohteesta, mutta eipä sillä väliä. Jos Willimies ja huono muisti liittyvät toisiinsa kiinteästi, niin vielä paremmin tunnetaan Imatra ja Inkeri. Niille jotka eivät tiedä kyseisen parivaljakon historiaa, niin kerrottakoon, että kyseessä on Imatran Nuorkauppakamarin vuosittain elokuussa valitsema naishenkilö, joka on tunnettu imatralainen. Vaatimukset ovat siis tiukat! Pitää olla siis imatralainen ja toiminut Imatran hyväksi jollakin tapaa.
Ensimmäinen Imatran Inkeri valittiin 1970, jolloin valinta osui kirjailija Hilja Valtoseen. Tämän jälkeen valinta on osunut eri alojen edustajiin. Tällä hetkellä Imatran Inkerin tehtävää hoitaa Tarja Valokorpi, mutta jo elokuussa hänen on aika vetäytyä uuden Inkerin tieltä. 

Mistä Imatran Inkeri on saanut alkunsa? Imatran Inkerin nimi tulee Toivo Kärjen säveltämästä ja Reino Helismaan sanoittamasta Imatra-valssista, jossa kerrotaan myyttisestä naishahmosta Vuoksen varrella. Tästä valssista kaikki sai siis alkunsa... Sama mystisyys jatkuu myös Inkerin valinnan jälkeen, koska hän saa tunnuksekseen Imatra-kiven, josta tehdään hänelle riipus. Tietenkin arvaatte, että kivi haetaan Imatrankosken pohjasta! Lisäksi Inkeri käyttää tilaisuuksissa feresiä, joka sisältää rajakarjalalaisia elementtejä.

Tekijä ikuistettuna patsaan jalustaan


Edellä asiaa Imatran Inkeristä ja pitäähän Inkerillä patsaskin olla. Lopultakin sekin haave toteutettiin ja paljastettiin paikallaan toukokuussa 2022. Patsaan teki pronssista paikallinen taiteilija Riku Tuuha ja hankkeen puuhamiehenä toimi Kanta-Imatra seura.
Upea patsas sijaitsee Imatran kosken ja ravintola Kuohun välissä Imatran ydinkeskustassa. PS. Kyseessä ei ole maksettu mainos vaikka ravintola Kuohussa olemme pitäneet kaikki vesijuoksuryhmämme pikkujoulut!

Vierestä löytyy Imatran kuitti naapurikansan vierailijoille. Tätä Willimies arvostaa!!!!!


2 kommenttia:

  1. moi täällä ois ainankii kolme aktiivista seuraajaa noille instastooreille t. xyz, ensiviulisti ja magnapiirtäjä

    VastaaPoista
  2. Pitänee ottaa vakavaan harkintaan ja alkaa opettemaan, kuinka se toimii....

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita