sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Hamina / Mursun muistomerkki

Toista tällaista muistomerkkiä tuskin vastaan tulee ihan äkkiä. No, mistäs sen varmaksi tietää? Ilmastonmuutos ja muut nykymaailman omituisuudet tuntuvat lähestyvät kotipaikkaani Lappeenrantaa. Mursu bongattiin Haminassa ja taannoin leijona Ruokolahdella. Siinä välissä kotipaikkakuntani odottelee omaa tunnuseläimen vierailua. Mikähän se mahtaisi olla?  

Haminalaiset olivat ainakin nopeita mursunsa kanssa, koska lähes välittömästi mursun rantauduttua venerantaan, alkoivat puuhamiehet suunnitella sen vierailusta pysyvää jälkeä Haminan turistirysään, satamaan. Laituriin kiinnitetyn Hyöky-aluksen viereen sen kippari Patu Patanen sellaisen sitten hankki, koska tuli päätettyä! Muistomerkin laatan mursukuvan nakutti kiveen hauta- ja taidekivikaivertaja Seppo Huisman.

Muistomerkin paljastustilaisuus pidettiin 12.8.2022 ja jos juhlallisuudet kiinnostavat, niin tästä linkistä pääset katsomaan

Itse piipahdin paikalla pari päivää myöhemmin, jolloin muistomerkki oli vielä hivenen keskeneräinen ja maassa kumollaan laatan kiinnityksen takia. On kyllä nopeeta toimintaa ja kaiken lisäksi erikoisesta aiheesta!

PS. Yritin ostaa muistoksi paikallisen panimon markkinoille tuomaa MURSU-olutta, mutta eihän sitä mistään löytynyt. Lienee mennyt parempiin suihin....

Mursumuistomerkin laatta

Asennustyöt kesken, vaikka paljastustilaisuus oli 2 päivää aiemmin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita