sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Kouvola / Mänttärin sukuyhdistyksen museo

Viime sunnuntaina esittelin Elimäen kotiseutumuseon, joten tällä kerralla voikin sitten esitellä yksityisen sukumuseon Kouvolan Liikkalasta. Kooltaan ja rakennuskannaltaan tämä sukumuseo on huomattavasti pienempi ja vaatimattomampi kuin edellisviikon kohde, mutta takuulla sen merkitys on Mänttärin suvulle merkittävämpi. Minustakin olisi hienoa ylläpitää omaa museota, jos sellaiseen olisi mahdollisuus.

Ohi ei voi ajaa kylttiä huomaamatta

Sukumuseo Heinäkalliolla


Mänttärin sukuyhdistyksen sukumuseo sai alkunsa vuonna 1965, kun hirsinen 1700-luvulla pystytetty hirsiaitta siirrettiin Heinäkalliolle. Tästä paikasta muodostui museo ja lukuisten juhlien pitopaikka. Vaikka paikalla vieraillessani museo oli kiinni, niin kuulemma rakennukset ovat täynnä Mänttärinmäeltä museoon siirrettyjä vanhoja esineitä. 

Sukumuseon perusti Sippolan Osuuskaupanjohtaja Evert Mänttäri

1700-luvun hirsiaitta on vielä hyvässä ryhdissä


Tällainen yksityinen suvun hallinnoima museo on Suomessa harvinaisuus, mutta se on välittänyt nyt perimätietoa nuoremmille sukupolville jo yli 50 vuoden ajan. Ansiokasta työtä, millä nostan hattua korkealle. Museoalue on saanut myöhemmin seurakseen toisen rakennuksen, aitan. Tämäkin rakennus lienee täynnä vanhoja tavaroita, joista valtaosa maataloustyökaluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita