lauantai 20. joulukuuta 2014

Parikkala / Rajajääkärikomppanian komentopaikka*

                                           Blackfoot "Highway song"

Joskus syksyllä lähdimme Williladyn kanssa kurvailemaan pitkin Parikkalaa ja tavoitteena oli päästä kuvaamaan Parikkalan Rajaniemessä sijaitseva entinen vuosina 1951-2002 toiminnassa ollut Rajajääkärikomppanian komentopaikka. Etukäteen vähän arvelimme, että alue olisi suljetulla Puolustusvoimien alueella, mutta mitä vielä. Saavuimme tyhjilleen hylätyn suuren rakennuksen pihaan, mitä alueen ihmiset käyttävät kaiketi kaatopaikkana. 
Entinen Rajaniemen rajajääkärikomppanian komentopaikka

Piha oli tulvillaan rojua ja muuta hilkettä, mutta löytyihän 9.6.2009 seinään kiinnitetty muistolaattakin. Laatan muuten piipahti paljastamassa valtioneuvos Riitta Uosukainen, jonka mies Topi suoritti tehtäviään täällä varapäällikön sijaisena 1960-luvun puolivälissä. Lieneekö Topi ollut matkassa mukana?
Muistolaatta

Muistolaatasta vastasivat Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja Kaakkois-Suomen Rajamieskilta, jotka ovat pystyttäneet useitakin muistolaattoja vanhoille rajavartiostojen paikoille. Laatat liittyvät Suomen Rajavartioston 90-vuotisjuhlallisuuksiin.

Mainittakoon, että Rajaniemen historiasta löytyy sukulaisiakin, koska vuosina 1969-1970 rajajääkärikomppanian päällikköinä toimi Väinö Siiskonen kapteenin arvoisena.

Päivitys 13.3.2017
Nyt on sitten tämäkin paikka myyty ulkomaalaisille, kun ei kellekään suomalaiselle kelvannut. Linkki juttuun täältä.

1 kommentti:

  1. Olin 1968-69 täällä varapäällikkönä ja päällikön sijaisena. Kaikki paikat olivat tiptop kunnossa. Me kaikki alueella asuneet olimme ikionnellisia suurenmoisesta ympäristöstä ja keskinäisestä ystävyydestä. Näin todella ja vilpittömästi. Lapseni muistavat vieläkin uimarannat ja viljelypalstat herkkuineen. Järkytykseni oli suuri, kun näin kuvan ja luin tekstin. Olen tekemässä kirjaa "Elämäni poluilta ja pitkoksilta" ja etsin kuvia komentopaikasta ja vartioasemista. Turha kai on jatkaa etsintää? Markku Hämäläinen, everstiluutnantti evp

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita