lauantai 30. maaliskuuta 2019

Virolahti / Zsar Outlet village

Viikko takaperin kävin Williladyn kanssa Virolahdella. Tarkoitus ei ollut sen kummemmin kuvailla mitään, mutta tulipahan käytyä katsomassa Suomen kalleinta teatterilavastusta. Paikkaa kierrellessä meni tovi, ennen kuin ymmärsin että kyseessä on lavastus, mutta UPEA sellainen. Kävellessä Zsarissa tunnelma oli ajoittain kuin Pietarin ydinkeskustassa ja onhan se ymmärrettävää. Asiakkaiksi tänne toivotaan paljon venäläisiä, vaikka vieraillessani suomalaiset olivat selkeä enemmistö.
Näkymä kuin Pietarista

Sisäänkäynti on melko hulppea

Avajaisten, jotka pidettiin 29.11.2018, jälkeen paikalla onkin vieraillut jo kävijöitä melkoisesti. Niin pitääkin, koska tämä empiretyylinen kylä tarvitsee vuosittain 1,5 miljoonaa kävijää ollakseen kannattava. En epäile hetkeäkään etteikö tuo luku toteutuisi. Toki lisää vetonaulojakin on alueelle tulossa tämän vuoden aikana. 
Avara kulkureitti päättyy torille

Näkymä torilta

Venäjän tsaarit ovat majailleet Virolahdella ennenkin, joten portin monogrammi sopii oikein hyvin nykypäivään

Miksi tällainen Outlet-kylä päätettiin rakentaa Virolahdelle? Tietenkin tavoitteena on rikastua ja ennen kaikkea Virolahden näkövinkkelistä katsottuna, saada kuntaan jäämään rahaa. Siihen tämä Zsar Outlet on hyvä ratkaisu. Muuten turistien virta menisi ohitse.
Aamulla ihmisiä oli vielä vähän




Paikalta ei löytynyt muistomerkkejä, mikä olikin tiedossa jo lähtiessämme, mutta kalliiksi tämä reissu joka tapauksessa kävi. Ostin itselleni näet kolmet kengät ja vaikka tarjoukset olivat hulppeat, niin ei ne silti ollut ilmaisia, satasen kengistä piti pulittaa jopa kaksikymppiä!!!

Suosittelen täällä käymistä jokaiselle, joka näillä nurkilla liikuskelee ja melko varmasti joudun itsekin käymään täällä vielä uudelleenkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita