perjantai 20. helmikuuta 2015

Lappeenranta / Mystinen viikinkivene

Jokunen viikko takaperin kurvasimme Williladyn kanssa maastoautolla pitkin ja poikin Joutsenoa huviksemme. Tällaiseen kalliiseen harrastukseen on varaa kun ajaa isäukon autolla ja bensoilla. No, itärajan takaa toki haen omatkin bensani, joten eihän tuo liian kallista ole kuitenkaan... Puolikkaalla eurollahan saa nykyisin litran verran menovettä janoisiin autoihin. Ainakin itselleni on selvää, että siellä tankataan jatkossakin. Itse asiassa kohta alkava Willimiehen jäljillä Karjalassa blogi reippaine kurvailuineen luovutetun Karjalan alueella takaa halvat polttoaineet ja muut tarvikkeet. 
Viikinkejä Joutsenossa?

Tuosta uudesta blogista vielä sen verran, että tarkoitus oli aloitella 1.4.2015, mutta saattaapi olla että aloituskirjoitus ilmestyy jo reilusti aiemmin. Jos haluat kestää ajanhermolla, niin piipahdahan peukuttamassa uuden blogin Facebooksivustoa, niin saat päivitykset samantien. Ideahan oli kirjoitella sinne kerran viikkoon, mutta saattaahan tuo tahti olla alkuun jopa vähän reippaampikin. Kohteitahan on jo jonkun verran kuvattuina edellisillä retkillä.

Vaan palataanpa tuohon Joutsenon autoretkeen. Yllättäen näet säkkipimeästä ympäristöstä pilkahti omituinen näky. Aluksi ajattelin paikalla jököttävän lumeen hautautuneena olevan viikinkilaivan. Muutama vuosi takaperin näet Lappeenrannan satamassa kökötti sininen viikinkivene, tosin alkuperäisiä pienempänä, joka herätti monien huomion. Luulin löytäneeni sen, mutta palatessani paikalle valoisan aikaan totesin olleeni väärässä. Kyseessä ei ollut tuo sininen viikinkialus, vaan lähes vastaava metallinen alus.
Miehistö hukassa

Eihän tämä kummoinen kohde ole, mutta kun oli jotenkin taas palattava kirjoittamisen ääreen tylsistymisen takia. Niinpä olkoon tämä Saarnialantien varressa sijaitseva alus seuraava kohde, vaikka tässä mitään muuta ihmeellistä ole kuin sijainti tien vieressä pellolla ja omituinen muoto, mikä tuo väkisin mieleeni viikinkialukset.

Tällaista tällä kertaa ja eiköhän viikon sisään uuden blogin aloitusjuttukin saada ilmoille. Tiedä vaikka innostuisin vielä tänään....  

1 kommentti:

  1. Hieno juttu! Odotan mielenkiinnolla uusia tekstejäsi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita