torstai 20. joulukuuta 2018

Kotka / Äiti maan lapset

Tänään on Willimiehen inhokkipäivä, joka tulee kerran vuodessa, vaikka en haluaisikaan. Kyseessä on siis syntymäpäiväni, mutta siitä nyt sen enempää, koska en edes mitään kummoista kohdettakaan aio esitellä tämän takia... Toisaalta jos olisin täyttänyt pyöreitä vuosia, niin olisin saanut edes vapaapäivän ilokseni, mutta ei! Välimallijatkällä on välivuosi! 
Pasaatin tuulikaapista löytyy Äiti maan lapset

Koska tavoitteeni on saada yhdellä kertaa nämä Kotkan kohteet esiteltyä, niin nyt lähdetään shoppailemaan. On meinaan harvinaista herkkua, että esittelen blogissani jotain sisäkohteita, mutta voin vakuuttaa että on vieläkin harvinaisempaa, että piipahtelen ostoshelveteissä! Tällä kertaa uhrauduin ja kävin Kotkan kauppakeskus Pasaatin tuulikaapissa kuvaamassa sinne vuonna 2011 sijoitetun kuvanveistäjä ja professori Anneli Sipiläisen teoksen Äiti maan lapset.
Laatta kertoo tekijän ja paljastusvuoden

Teoksestaan Anneli Sipiläinen kertoo seuraavaa. Hänen mielestään ihmisten pitää kunnioittaa luontoa, koska muuten luonto kostaa meille ihmisillä ja lopettaa ravinnon antamisen. Vakavasta aiheesta huolimatta puusta veistetty Romulusta, Remusta ja susiäitiä kuvaava teos on humoristinen ja jopa hassu. 

Paikan valinta arvelutti taiteilijaa aluksi, mutta nykyisin hän pitää paikkavalintaa onnistuneena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita