maanantai 10. joulukuuta 2018

Kotka / Aurinkoon katsoja

Joulu lähestyy ja etenkin innokkaasti odottamani joululoma. Vaikka aurinko ei juuri pilkistelekään, niin kivahan näitä kesällä 30 asteen helteessä ottamiani kuvia on muistelomielessä katsella. Tosin meikäläinen ei suuremmin helteistä piittaa, mutta eipä tämä nykyinenkään sää ole ihan suosikkejani. Oikeastaan meikäläiselle soppii parraiten tuo 20 astetta, puolipilvinen keli ja vähän tuulen virettä, niin silloin voisin nautiskella ulkoilmasta vaikka kuinka pitkään.
Aurinkoon katsoja. Kuvassanikin valo ja varjo tekevät temppunsa

Niinpä yhtään ei käy kateeksi tämän päivän kohteemme hemmoa, joka joutuu värjöttelemään Kotkan keskustassa kesät ja talvet, mitä mukavimmissa keleissä. Osaani en tämän Tapio Junnon Aurinkoon katsoja veistoksen kanssa vaihtaisi mistään hinnasta. Lisäksi kun kaveri on joutunut kärsimään Kotkan ilmastosta jo 21.5.2001 lähtien. Ei ole tosin rusketus pahemmin tarttunut....
Pronssinen Aurinkoonkatsoja made by Tapio Junno

Tapio Junno on kaiketi parhaiten tunnettu pronssiveistoksistaan, mitä tämä Aurinkoon katsojakin edustaa. Yleensä hän yhdistää kirkkaan pronssipinnan rosoiseen tummaan pronssipintaan, jolloin teosten osat heijastavat auringonvaloa eri tavoin. 

Oikeastaan tämä on melkoisen vekkuli veistos, etenkin kun ei seiso omalla pihallani....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita