torstai 3. joulukuuta 2020

Lappeenranta / Lions 100 vuotta

Vuosi alkaa kääntyä lopuilleen ja sama tilanne on tällä blogillakin. Koska vuodesta 2020 loppuvat päivät ja itseltäni blogikohteet, niin sama kohtalohan näillä molemmilla on. Tosin sillä poikkeuksella, että kunhan uusia kohteita löytyy, niin minähän tulen ne takuulla esittelemään täällä. Sen aika ei ole kuitenkaan vielä, koska tiedossani on vain kaksi uutta kohdetta, jotka molemmat sijaitsevat Venäjällä. Sinne eivät meikäläistä vielä vähään aikaan laske, kuten eivät muitakaan. Tällä tarkoitin vain sanoa, että homma blogin parissa tulee jatkumaan pienimuotoisena.

Tämä aika vuodesta on sitä, kun mietitään seuraavan vuoden asioita. Sitä olen itsekin pähkäillyt ja tein itselleni ison lupauksen. Aion lukea kaikki Willimiehen jäljillä blogiin kirjoittamani tarinat aikajärjestyksessä läpi. Siinä urakkaa riittää, kun tarinoita on liki 2000 kappaletta. No, eihän tuo ole kuin viisi tsipaletta illassa, jos meinaa vuoden aikana lukaista kaikki lävitte...

Leijonat 100 vuotta 

Muistomerkki sijaitsee aivan Valtakadun varressa


Jotta itselläni olisi tekemistä tulevana talvena, niin julkaistaanpa ensimmäinen Lappeenrannan kohde tähän kohtaan. Kyseessä on 7.6.2017 paljastettu Lappeenrannan Lions Clubien yhteinen muistokivi satavuotiaalle Lions-toiminnalle. Käsittääkseni Lappeenrannassa on useita Lions-osastoja, koska paikkakuntaan on liitetty vuosien varrella muiden kuntien alueita. Lappeenrannassa toiminta kuitenkin alkoi jo vuonna 1961, joten jäsenet ovat kerenneet olla mukana kaikenlaisessa avustustoiminnassa mukana niin Lappeenrannassa kuin aina Raudussa asti, missä bussilastillinen leijonia kunnosti inkeriläisensotaveteraanin mökin. Pyyteetöntä ja vilpitöntä auttamishalua. Siitähän meillä nykyisin on huutava puute.

Leijonien maailmanlaajuisen toiminnan laajuutta kuvastaa, että Lions Club International on maailman suurin palveluapujärjestö. Jäseniä sillä on liki kaksi miljoonaa ja se toimii kaikkialla maailmassa, no ainakin yli kahdessasadassa valtiossa. Kaipa hyviä tekoja on tehty kaikkialla maailmassa? Leijoniinhan ei käsittääkseni pääse mukaan kuin kutsusta ja tulevan jäsenen pitää täyttää seuraavat viisi kriteeriä. Hänen on oltava aktiivinen, palveluhaluinen, isänmaallinen, talkoohenkinen ja ihmisläheinen. Ilmankos kutsua ei ole kuulunut, koska täyttänen kriteereistä omasta mielestäni vain neljä. Jääköön kertomatta, mikä noista ei osu kohdalleni!  


Laatta oli kirkas vielä koronakeväänä 2020


Mitään tietoa paljastuksen juhlahetkestä en löytänyt, mutta joka tapauksessa 7.6.2017 tuo juhlahetki pidettiin Lappeen pappilan läheisyydessä sijaitsevassa Arboretumin alueella. Uskoisin paikalla olleen melkoisesti leijonia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita