sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Lappeenranta / Rakuunat Lappeenrannassa

Tänään on maamme itsenäisyyspäivä, joten ollaanpa vähän juhlallisemmalla tuulella kuin normaalisti. Suuriin fanfaareihinhan tässä ei ole liiemmin innostusta, koska olemme taas keskellä sotatannerta, missä näkymätön vihollinen vaanii meitä. Maamme historian aikana on tänne tulvinut vihollisia vähän joka ilmansuunnasta, mutta nyt tuntuu että taistelukestävyys alkaa kansalla olla koetuksella. Kyllä tästä selvitään, kunhan maltetaan pyristellä ja jättää koohotukset vähemmälle!


Rakuuna Valtakatu 10 seinässä


Omalta  kohdaltani ovat peruuntuneet vesijuoksuryhmän pikkujoulut, työmaan pikkujoulut, uimahallin punttisalikäynnit sekä SaiPan pelit. Pitänee aktivoitua liikkumaan kävellen joka ehtoo ja kehittää oma punttisali johonkin, koska hyvin alkanutta treenaamista en haluaisi keskeyttää. Ongelmahan on se, että se ryhmän tuki ja kannustus puuttuu....toivottavasti näin ei käy!

Rakuuna hevosineen Valtakatu 12 seinässä


Sitten päivän kohteeseen jotka löytyvät Lappeenrannasta Valtakadun varrelta talojen 10 ja 12 seinistä. Tämä muistomerkki laattoineen vinkattiin minulle jo aikapäiviä takaperin, mutta se unohtui, kuten moni muukin tärkeä asia. Lopulta loppukesästä se juolahti mieleeni, kun poikani halusi muuttaa omaan kämppään ja ajelimme pitkin kaupunkia. Niinpä sitten kuvasin tämän kohteen lopultakin....
Kyseessä ovat Rakuuna-aiheiset muistolaatat ja taideteokset, jotka kertovat rakuunoiden historiasta kaupungissamme. Rakuunat, SaiPa ja Lappeenranta ovat Lappeenrannan kiinteää ydintä ja näistä rakuunoita muistellaan monellakin tavalla, kuten näissä kuvanveistäjä Jorma Parkkarin taideteoksissa vuodelta 2015. Antaa muistolaattojen ja rakuuna-aiheisten taideteosten kertoa oma sanomansa. Hyvää itsenäisyyspäivää ja muistakaa avata Alfa-TV kello 18, missä aiheena on viimeisen ritarin, Tuomas Gerdtin vierailu Siiranmäen taistelupaikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita