sunnuntai 3. elokuuta 2014

Lemi / Koukun pitkäkivi

                                           Häiriköt "Mä vaan haluun tulla kondikseen"

Reilun viikon mittainen tauko täältä blogista on tehnyt hyvää. Aina ei vaan jaksa kirjoitella, koska tuntuu olevan kiireellisempiäkin juttuja meneillään. Työt painavat päälle täydellä voimalla ja nämä saamarin helteet vievät viimeisetkin mehut, joten siinäpä suurimmat syyt pitkään paussiin. Kaikesta huolimatta eilen tuli piipahdettua koko päivän mittaisella kuvausreissulla, jotta riittäisi edes jotain jutun juurta lähikuukausiksi. Esitelläänpä sitten tänään eilistä kuvasatoa Lemiltä.
Koukun pitkäkivi

Ennen siirtymistä lemin Koukun kylään, lienee paikallaan antaa kiitokset lukijoille, jotka ovat jaksaneet vierailla helteisen heinäkuun aikana ennätysmäärän vierailuja blogiin. Kiitokset kaikille 9311 kävijälle, joten pitänee tässä yrittää jotain itsekin saada aikaiseksi.... No onhan tässä tietty hankittu nyrkkeilysäkki, kasattu pihagrilli, mikä päättyi muurarimestarin uimiseen vaatteet päällä ja kaikenlaista muutakin mukavaa, mistä tarinointia kenties joskus myöhemmin, koska nyt on kiire saada juttu valmiiksi ennenkuin Jack Bauer jatkaa Lontoon pelastamista televisiossa.
Pitkäkivessä on rauhoitettu-kyltti

Lemin Koukun kylästä löytyy rapakivinen siirtolohkare, minkä kaltaisia Lemillä on muitakin. Tämä pitkäkivi sijaitsee Euroopan suurimman rapakivialueen, Viipurin plutonin päällä. Koko helkkarin alue on rapakivikalliota... Tämä pitkäkivi on vuosien saatossa pienentynyt alkuperäisestä, koska kivi on helposti murenevaa. Takuulla jääkauden jälkeen se on ollut kooltaan valtava nykyiseen verrattuna. Kaikesta hauraudestaan huolimatta se nököttää takuulla vielä vuosia paikallaan maamerkkinä Koukun kylässä ja asian auttamiseksi se on nykyisin rauhoitettu, joten sille ei saa aiheuttaa tuhoa.

Blogin biisivalinnasta kertoilen ehkä seuraavassa postauksessa?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita