sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Kouvola / Korian vanhimman sotilaskodin muistolaatta

Eilen se alkoi! SM-Liigan kotiottelut SaiPan osalta alkoivat ja voittohan sieltä tuli! Tunnelmaa kyllä latisti tämä Korona, mutta sillehän ei mahda mitään, vaan sen kanssa on opittava elämään. Niinpä minäkin olin poikani kanssa seisomakatsomossa maskit naamalla ja jätin perinteiset makkaraperunat väliin, kuten oluenkin. Olihan tuo enemmän kuin outo kokemus, mutta mitäpä sitä ihminen ei tekisi välttääkseen tuon Trumpin kohtalon.

Muuten viime viikko on mennyt apeissa merkeissä, koska oma jaksaminen töissä on ajoittain ollut koetuksella. Suurin yksittäinen tekijä on ihan selkeästi ollut työpaikkani surkea sisäilma, minkä takia päätä on särkenyt joka hemmetin päivä ja samalla se laskee vireystilan alas. Niinpä puntinnosto ja vesijuoksu ovat ainoat harrastukset mihin voimat on riittänyt viime aikoina. Niihinkin vain välttävästi. 

Sotilaskoti oli aikoinaan tässä. Muistolaatta rännin vieressä

Komea punatiilinen rakennus


En tiedä piristäisikö omien inttiaikojen muistelot, koska päivänkohde sai ainakin minut toviksi miettimään noita mukavia menneitä aikoja. Nykyäänhän minulle ei kriisitilanteissa paljon käyttöä olisi, mutta ainahan voisin osallistua sotkussa munkkien pupeltamiseen. Nykykunnossani minusta ei olisi rähinöissä hyötyä, tosin eipä minulle iän puolesta niitä hommia enää tyrkytettäisikään.

Itse en tosin ollut Korialla intissä vaan suoritin asepalvelukseni 1980-luvun puolivälissä kuninkaallisessa kranaatinheitin eskadroonassa Uudenmaan rakuunapataljoonassa Lappeenrannassa. Siellä oli ainakin munkit hyviä ja ehkäpä jopa Koriallakin? Niitähän tässä on vähän ikävä...vaan siirrytään Korialle.

Olikohan jo vuonna 1921 tarjolla sotkun munkkeja?


Korian entisellä kasarmialueella on lukuisia muistolaattoja eri yksiköiden muistoina ja olenkin ne kaikki esitellyt blogissani, paitsi tätä Korian vanhimman sotilaskodin muistolaattaa. Se on kiinnitetty puntiilisen rakennuksen seinään ja sen viesti kertoo, että Tampereen sotilaskotikannatusyhdistys ry. piti sotilaskotia tällä paikalla vuosina 1921 - 1938. 

Muistolaatta on kiinnitetty rakennuksen seinään 22.10.2016, jolloin tuli kuluneeksi 95 vuotta sotilaskotityötä Korialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita