sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Hamina / Rannikkotaistelijoiden muistomerkki*

                                                Omar & the Howlers "Leave her running"

Sunnuntaiaamua pukkaa ja takana on melkoisen työteliäs viikonloppu tähän asti. Takana on melkoisesti kirjallisia töitä, valokuvien järjestelyä ja SaiPan ottelu. Nythän tuon SaiPan voi mainita, kun pelaavat kuin unelmat! Tarkoitus olisi vielä nikkaroida muutamat hyllylevyt, jotta saisin kymmenet maalipurkit järjestykseen. On meinaan kertynyt melkoinen kasa purkkeja, jotka odottavat innokasta maalaria... Vaan, pitänee taas esitellä yksi sotiin liittyvä muistomerkki....arvaatteko missä?
Kivetty polku johtaa rannikkotaistelijoiden muistomerkille

Haminassa sitä taas ollaan, tästähän alkaa jo tulla tapa! Ei mitään, koska kaikkihan nämä pitää julkaista, kuten tavoitteenani on..... Valitettavasti taas tällä kertaa tietoni kohteesta on mitättömät. En vaan yrityksistäni huolimatta löydä mitään kummempaa tietoa tästä Haminan Kesäpuistosta löytyvästä muistomerkistä. Kuinka vaikeaa se voikin joskus olla? Mutta, sitä vartenhan te lukijat olette, jotta saamme sitten myöhemmin päivittäneeksi jutun tiedot kohdilleen.
Muistomerkki on tylpän pyramidin muotoinen

Harmittaa, etten vaan löytänyt tietoa tästä rannikkotaistelijoiden muistomerkistä. No, sen verran tiedän kyseessä on arkkitehti Veli Klamin suunnittelema muistomerkki, mikä sai julkaisunsa vuonna 1953. Onhan tuo jo aikaa uhmannut nykyisellä paikallaan ja vielä pitkään se tulee paikallaan olemaankin.
Huipulla lukee Rannikkopuolustus - 1939-1944 - Isänmaan puolesta

Monet lukijoistamme eivät ole vieläkään löytäneet Willimiehen jäljillä blogin karttaa, mihin on merkitty ja tullaan jatkossakin merkitsemään kaikki esittelemämme kohteet. Karttaa saa jakaa eteenpäin kaikille asiasta kiinnostuneille. Kartta löytyy täältä.

Päivitys 6.3.2016

Tämän Veli Klamin suunnitteleman muistomerkin toteutti haminalainen E.Kiiskin kiviveistämö

1 kommentti:

  1. Tuon vieressä tuli notkuttua perjantai-iltoina nuoruudessa. Ei sitä silloin sisäistänyt millaisesta muistosta oikein oli kyse.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita