maanantai 19. helmikuuta 2018

Kotka / Vanhankylänmaa

Tälläkin kertaa mennään melko pitkälti kuvien avulla, koska vierailemastani paikasta ei ole minun saatavillani mitään kummempaa aineistoa. Toki jos haluaisin todellakin uppoutua Vanhankylänmaan historiaan, niin eiköhän tuosta löytyisi sitä yhden artikkelin tarpeiksi? En kuitenkaan siihen ryhdy, koska alueella ei ole mitään muistomerkkejä eikä hautausmaata sekä rannikkotykkejä kummempaa katsottavaa.
Omistusoikeus selvä!

Kalastamassa Haapasaaren vesillä

Williladykin oli kerran matkassa

Jotain uhkaavaa

Puolustusvoimien kamoja



Vieraillessani Haapasaaressa ystäväni luona, olemme porukalla käyneet kahdesti katsomassa tätä nykyisin asumatonta saarta, mistä viimeisetkin asukkaat muuttivat joskus 1700-luvun aikana Haapasaareen. Syytä tähän en tiedä, mutta Vanhankylänmaa ei kuitenkaan unohtunut Haapasaaren väestön mielistä. Syy siihen on aivan yksinkertainen. Haapasaari on kalliosaari ja sinne ei pystynyt hautaamaan vainajia, vaan heidät oli tultava hautaamaan Vanhankylänmaan hautausmaahan, jonka hiekkakangas kätkee nykyisinkin haapasaarelaisten vainajat maaperäänsä.
Vanhankylänmaan hautausmaa


Uudempia kiviä














Kaikilla ei ollut varaa kiviseen tai edes rautaiseen hautakiveen tai - ristiin









Saarella ei siis asu ketään vakituisesti ja saari onkin puolustusvoimien omistuksessa. Heillä on saarella omat rakennelmansa. Aiemmin saari oli suljettu ulkopuolisilta, mutta nykyisin alueella voi liikkua tiettyjä reittejä sekä rantautua maihin. 

3 kommenttia:

  1. Sallitaanko todella rantautuminen laituriin?

    VastaaPoista
  2. "Suoja-alueilla sijaitsee yleensä sotilasalue, johon liittyy 100 metrin lähestymiskielto. Alue on merkitty maihinnousun kieltävillä kylteillä. Tämä rajoittaa ankkurointia alueella." https://puolustusvoimat.fi/documents/1951215/2015884/haapasaari.gif/f56b5429-8763-45a5-8440-3bbb8d19a5db?t=1461844360000

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita