tiistai 12. marraskuuta 2019

Lappeenranta / Green Reality puisto

Tänään taas kohde, josta ei muistomerkkiä löydy, vaikka kuinka hakisi.... Ainahan näitäkin tulee joskus julkaistua, mutta erittäin harvoin. Tällä kertaa teen kuitenkin poikkeuksen, koska kyseessä on oman työnantajani Lappeenrannan kaupungin todellinen ympäristöteko. Syksyllä 2019 näet avattiin uusi Green Reality-puisto Lauritsalassa. Tänne kuntalaiset, järjestöt ja yritykset saavat istuttaa puita luonnon pelastamiseksi ja vihreiden arvojen vaalimiseksi, minkä Lappeenranta on nostanut yhdeksi keskeiseksi teemakseen. Hemmetin hyvä homma, vaikka kyllähänsiinä melkoinen aika vielä menee ennenkuin nämä puut imevät hiiltä sisäänsä yhden kaupunkialueelta kaadetun ison puun verran!
Olet saapunut Lappeenrannan Green reality-puistoon

Itse olen viime vuosina alkanut arvostaa oikein todenteolla näitä pieniä ympäristötekoja, joiden ansiosta lähialueen ilmanlaatu paranee. Vielä kun saataisiin rakennusten sisäilmoja aiheuttavat ongelmat korjattua, niin ympäristömme olisi paljon viihtyisämpi. Tällaisen puiston perustaminen nyt tuskin kuntien budjeteissa paljoakaan merkitsevät, joten kaikki joutomaat voitaisiin hyvin metsittää kaupunkialueilla ja niiden läheisyydessä.
Puisto avattiin vasta syyskuussa 2019, joten aikaa kuluu puiden kasvamiseen isoiksi

Lappeenrannan kaupunki tekee koko ajan pieniä ympäristötekoja, joista olen lappeenrantalaisena ylpeä, mutta aina voi tehdä enemmän ja velvoittaa myös kuntalaisia kampanjoihin osallistumaan. Puiden istuttaminen koululaistyönä olisi yksi yhteistyön muoto, joka nyt nopeasti putkahti mieleeni. Liekkö keväällä istuttamani 5000 kuusentaimea vielä elävästi mielessäni? Muutenkin kaikessa arjen toiminnassa meillä kuntalaisillakin on rutkasti varaa parantaa....
Lappeenrannan uusi vihreä olohuone



Onneksi kuitenkin maailma on menossa siihen suuntaan, että nämä asiat huomioidaan monissa eri yhteyksissä. Vielä kun Green Reality muuttuisi todellisuudeksi lähivuosien aikana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita