torstai 14. marraskuuta 2019

Lappeenranta / Kehykset

Lappeenrannan kaupunki on mielestäni maailman paras paikka. Vaikka en nyt hirveästi olekaan matkustellut, niin sentään jonkun verran maailmaa nähneenä blogialueen ulkopuoleltakin. Vaan mistään ei ole tähän mennessä tullut paikkaa, mihin olisin valmis muuttamaan tai edes suostuisin harkitsemaan sellaista vaihtoehtoa. Miksipä sitä ihminen kotiseudultaan haluaisi lähteä. Vielä kun kaikki itselleni tärkeä löytyy näiltä nurkilta, niin miksi muuttaisin? Helsinkiläinen en halua olla, pietarilaiseksi en halua tulla, ollaan sitten lappeenrantalainen!
Kehykset on kooltaan 2 metriä kanttiinsa

Ainahan sitä toivoisi omalle kotiseudulleen kaikkea uutta ja kivaa, mutta kun kaikki maksaa! Lisäksi Lappeenranta, kuten muutkin Suomen kunnat, on korviaan myöten velkaantunut ja verotuskin on tapissa. Silloin pitää keksiä halvalla jotain hyvää ja mielenkiintoista. Sellaiset kaksi kohdetta ilmestyikin alkukesällä 2019 Lappeenrannan satama-alueelle ja ihmisiä on piisannut. Parhaimmillaan on joutunut ihan vuoroaan odottamaan....
Toinen kehys on linnoituksen valleilla

Halpaa matkailumainontaa

Mikä se sellainen paikka on, missä Lappeenrannassa turistit ja paikalliset joutuvat jonottamaan? Kyseessä on halvalla toteutettu, mutta aivan sairaan hyvä idea, kehykset. Näissä taideseppä Antti Niemisen suunnittelemissa ja kuvanveistäjä Samuli Poutasen toteuttamissa kehyksissä on meinaan aika hemmetin moni turisti kuvauttanut itsensä. Kuvia löytyy vaikka kuinka paljon, kun Instagramiin täräyttää #lappeenranta. Parempaa mainosvalttia ei ole ihan lähivuosina toteutettu näillä nurkilla.  

Ideahan on tavallaan kopio National Geographicin keltaisista kehyksistä, joita löytyy eri puolilta maailmaa, mutta nämä kaksi Lappeenrannan satama-alueen kehystä eivät ole keltaisia, vaan lehtikuusesta ja Corten-teräksestä valmistetut tummat kehykset, mihin on laitettu teksti Lappeenranta. Idea alkoi muhia, koska Lappeenranta täytti tänä vuonna 370 vuotta. Idea sai kaiketi alkunsa Lappeenrannan kaupungin matkailupäällikkö Mirka Rahmanin oivalluksesta, että kehyksiä löytyy Somesta. Niinpä homma laitettiin vireille.
Jonoa muodostunut kehykselle

Mikä parasta, niin idea oli halpa toteuttaa. Kahden maisemakehyksen hinnaksi tuli ainoastaan 700 euroa kappaleelta ja taatusti joka euro on tienattu takaisin Someen levitettyinä kuvina. Ehkä ensi suvena kehyksiä saataisiin lisää ja sitä kautta lisää turisteja, jotka kantavat kaupunkiin rahaa!
Pitihän se itsekin testata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita