lauantai 15. elokuuta 2015

Miehikkälä / III / JR24 muistomerkki                                                     Omar & the Howlers "Judgement day"

Masentaa, koska Willimobiili on rikki, eikä varaosia saa ennen maanantaita. Masennusta lisää vielä se, kun meidän tarkoituksemme oli käydä kuvaamassa viikonlopun aikana Virolahti. Nyt kyseinen homma siirtyy hamaan tulevaisuuteen, koska viikonloppukalenterimme on melkoisen täynnä tästä eteenpäin. Vaan ei mahda mitään... 
Metsäpolun päästä löytyy lipputangoilla varustettu muistomerkki

Koska omat murheeni ovat joidenkin toisten murheisiin verrattuna kohtuullisen mitättömät, niin enpä jaksa kummemmin asiaa murehtia. Sen sijaan Suomenlahden sotilasläänin jatkosotaan perustaman JR24 miehillä oli todellisia huolia syyskuussa 1941. Miehikkälän Muurikkalan alueella näet taisteltiin tosimielellä jatkosodan alkuvaiheessa ja niinpä suomenruotsalaisen rykmentin kolmannesta pataljoonasta kaatui kaksikymmentä sotilasta. Heille on pystytetty Muurikkalaan jo vuonna 1969 oma muistomerkki kunnianosoituksena.
Komiat kettingit

Alueella on myös muitakin muistomerkkejä, joista aiemmin olen esitellyt yhden niukasti Lappeenrannan Ylämaan puolella sijaitsevan muistomerkin. Se liittyy samoihin taisteluihin ja sen löydät täältä.
20 kaatunutta
Muistomerkki pystytettiin Loviisan pormestari Sven Hardingin aloitteesta. Lieneekö ollut joukossa mukana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita