maanantai 24. elokuuta 2015

Miehikkälä / Kahden kaatuneen muistomerkki

                                            Kotiteollisuus "Murheen mailla"

Onpa ollut vaihteleva viikko! Kaikki on mennyt keturoilleen ja lisää rapaa lienee vielä luvassa viikon mittaan... Vaan mikä sitten on mennyt pieleen? Pojan mopo remontti ei mennyt ihan nappiin ja nyt ei junnari pääse ajelemaan pimeän aikaan, koska onnistuin kadottamaan moposta valot. Lisäksi oma moottoripyörä jätti lauantaina tielle bensapulan takia ja pahimpaan mahdolliseen paikkaan - Lappeenrannan kasinon eteen. Oli melkoisen nolo homma soitella omalle isäukolle, jotta tuleppas pelastamaan poikasi pulasta. Tulihan tuo, mutta kyllä virnuili leveästi. Toivottavasti vastaava homma ei ole edessä enää koskaan. 

Tänään sitten selvisi miksi bensat loppuivat. Oli näet lähellä ettei sama uusiutunut, koska bensaletkuhan lorotti aineet pihalle tänään kotimatkalla. No tämä probleemi on korjattu, mutta kun eilisellä Viipurin reissulla sain vielä jotain kettumaista aikaan. Sen seurauksena Willilady onkin tänään maannut petissä koko päivän ruokamyrkytyksen uhrina. Ei parane edes vitsinä heittää, että maistuisiko taikomani lounas! Vaan asiat paranevat tässäkin suhteessa, mutta nyt on jo uusia mustia pilviä ilmestynyt taivaalle.

Parin kilometrin hevostelun jälkeen löytyi tienvarresta pieni viitta
Tarkoituksemme on näet kokoontua kaikkien serkusten kanssa meidän maatilalle ensi lauantaina, mutta tänään kantautui siltäkin suunnalta lisää murhetta niskaani. Ranchin kaivo on näet rutikuiva ja saunominen mahdotonta. Toki tarkoituksemme olikin pääsääntöisesti nauttia kaupasta ostettuja virvokkeita, joten kyseessä ei ole suuren suuri ongelma. Lisäksi olen vuorenvarma, jotta naapurin mukava mummo lämmittää meille saunan ja siellä riittää kaivossa vettäkin. Ehkä tästä viikosta vielä jotenkin selvitään....?

Metsässä tarpomisen jälkeen edessä häämötti iso kivi
Vastaavia hankaluuksia meillä oli pari viikkoa takaperin Miehikkälän Lötsänmäelläkin. Etsimme näet summamutikassa yhtä 7/JR24 muistolaattaa, mikä on kiinnitetty kiveen paikalla kuolleen kahden liljendalilaisen sotilaan muistoksi. Kyseinen valitettava tapahtuma sattui jatkosodan alkuvaiheessa, kun suomalaiset vielä odottelivat näillä seuduin lähtökäskyä Karjalan kannaksen takaisinvaltaukselle. Näiden kahden seitsemännen komppanian miehelle lähtökäsky ei koskaan välittynyt.
Muistolaatan edessä oli kettinkikaide ja uusia kukkia
No mitä ihmeen hankaluuksia meillä nyt löytämisessä oli? No ainoa tietomme oli, että paikka löytyisi Lötsänmäeltä, mutta mistä sieltä? Aikamme harhailtuamme törmäsimme nuoreen tyttöön, joka ratsasti edellämme. Pikainen huikkaus tytölle, että tiedätkö mistä muistolaatta löytyy? Tyttöhän tiesi ja niinpä ajelimme parin kilometrin pätkän kärrypolkua pitkin hevosen perässä. Olipahan taas jotain uutta, mitä ei aiemmin ole näillä retkillämme tapahtunut. Kiitokset ratsastajatytölle, jonka nimi on valitettavasti jäänyt jo unholaan....
Kaatuneiden muistolaatta
Valitettavasti en löytänyt mistään tietoa, että kenen toimesta muistolaatta on kiveen kiinnitetty ja kenen toimesta. Apua siis kaivataan....jälleen kerran.

1 kommentti:

  1. Miten nuo kaksi pääsivät ennen aikojaan kaatumaan?

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita