keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Käkisalmi / Rurikin kivi

Kylläpä vetää mielen hilpeäksi, kun kesäloma alkaa lähestyä. Itse asiassa siihen on aikaa enää 13 työpäivän verran! Onkin jotenkin ollut melkoisen rankka lukuvuosi lukuisine säätöineen ja tempoilevine muutoksineen. On ollut jotenkin töissä kuin kotosallakin melkoisen vaihteleva vuosi. Mitähän kaikkea tässä kerkeää vielä tapahtua ennen kuin vuosi on ohitse? 

Itselleni asetin tavoitteeksi, että tämä olisi vuosi, jolloin stressaisin vähemmän ja eläisin elämääni leppoistaen. Katin kontit, koska kaikki siihen liittyvä on mennyt mönkään. Tuntuu, että ahdistusta on ollut enemmän kuin vuosiin ja olen huomannut kevään aikana miettiväni suurta muutosta elämääni useammin kuin kerran. Mitään muutosta en ole vielä saanut alkuun, mutta tiedän sen hetken koittavan, kun teen isoja muutoksia.... Ilmeisesti ne liittyvät työnteon muuttamista perinteisestä palkkatyöstä yrittäjyyteen, mutta mille alalle ja mikä olisi roolini siinä, ne ovat vielä täysin auki. 
Rurikin kivi oikealla linnan edustalla

Tällä hetkellä olen jo niin vanha, ettei minua kaiketi ikärasismin takia kukaan enää palkkaa perinteiseen työhön, joten jotain omaa bisnestä sen pitää olla. Sen eteen olisin valmis uhraamaan seuraavat kymmenestä viiteentoista vuotta vaikka vuorokauden ympäri, kunhan työ olisi itselleni mielekästä. Enää  en halua uhrata aikaani istumalla turhissa palavereissa ja tekemässä näpertelytyötä, kun tiedän sisimmässäni pystyväni parempaankin. En halua enää haaskata aikaa ja kykyjäni tuottamattomaan työhön. Kenties olen vain syntynyt liian myöhään tähän maailmaan, eikä enää ole mitään uutta löydettävää kaltaiselleni seikkailijalle?
Muistomerkin miljöö on melkoisen komia

Samankaltanen seikkailija on saanut oman muistomerkin Käkisalmen linnan puistoon viime vuosina. Sen sanoma sopii kaiketi hyvin Putinin Venäjän uhoilevaan politiikkaan. Tuskin muistomerkissä kerrottu tapahtuma on koskaan tapahtunut, mutta mistäs minä tiedän? Siihen on kuitenkin kirjoitettu vanhalla kirkkoslaavilla, minkä kääntämiseen tarvittiin venäläistä asiantuntijaa, seuraava teksti: "Vuonna 879 Rurik kuoli sodassa Korelassa ja haudattiin kaupunkiin". Onko tarina tosi vai ei, siihen ei kaltaiseni virkaheitto filosofian maisteri ota kantaa!
Lähikuva muistomerkistä

Ehkä tällä pyritään vahvistamaan venäläisten oikeutta omistaa Käkisalmen kaupunki tai sitten se on pystytetty jostain muusta syystä. Ainakin asiaa on pyritty pönkittämään lähdeviitteellä, joka löytyy kiven alaosasta. Se kertoo seuraavaa: Slaavikansan historia ja Novgorodin ???-kronikan mukaan. Muistomerkki on pystytetty vuonna 2004. 

Riippumatta totuudesta, kunpa olisin Rurik, joka voisi etsiä, löytää, valloittaa ja hallita uusia alueita sekä maita....päätän näihin tunnelmiin tällä kertaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita