sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Kouvola / Tirvan myllynkivi

                                                      Hellacopters: "No salvation"

Taas on viikko vierähtänyt karanteenissa. Pahemmin ei ole tullut liikuttua muualla kuin omalla pihalla. No siellä tuota touhua on onneksi riittänyt, mutta nyt alkaa olla haravoinnit ja roskanpoltot ohitse, joten jotain uutta pitää keksiä. Ilmeisesti edessä on siivousviikko, koska ikkunat kaipaavat pesua ja moni muukin tehtävä sisätiloissa odottaa tekijäänsä. Lienee aika aktivoitua tuolla rintamalla sekä siinä sivussa katsella yksi John Waynen länkkäri päivässä. Luulisi noilla eväillä seuraavasta karanteeniviikosta selviävän?
Tirvan myllynkivi Seuralan pihamaalla

Muutenhan tämä karanteeni tuntuu ihan mukavalta, kun kaikenlainen vouhkaaminen ja paikasta toiseen sinkoilu on jäänyt vähemmälle. Tietysti myös arkipäivinä etäopettajan rooli verottaa oman osansa ajasta, koska 8.00 - 16.00 välinen aika on pyhitetty opetustyölle. Se onkin onneksi alkanut rullaamaan ihan mukavasti, vaikka toki siihenkin liittyy omat haasteensa.... Kaiken edellä kerrotun mukaan taitaakin seuraava viikko olla työntäyteinen? Niin, ja pitäähän se kerran viikossa julkaista tänne blogiinkin jotain!


Tiedossani on vielä yhden kuvausreissun verran kohteita Kouvolan alueelta, missä jo pari viikkoa takaperin kävimmekin. Lisäksi uskoisin muutaman kohteen ilmestyvän katukuvaan täällä Etelä-Karjalassakin suven aikana, joten saadaan näiden Kouvolan kohteiden päälle juttuja ihan kotikonnuiltakin. Niiden aika tosin tulee sitten joskus syksymmällä, ennen blogin päättäjäisbileitä. Mutta nyt asiaan.....

Pari viikkoa takaperin piipahdimme Williladyn kanssa kuvausreissulla Kouvolan pohjoisosissa ja matkamme yks ikohde oli Tirvan nuorisoseuran talon, jota myös Seuralaksi kutsutaan, pihamaalla. Sieltä löytyikin aika vaikuttavan kokoinen muistomerkki, mikä muistuttaa Tirvan teollisuuden historiasta. Pääosin todellakin historiasta, koska enää ei vesivoimalla toimiva saha ja höyläämö toimi eikä kimröökiäkään enää mailmalle toimiteta. Sen sijaan alueella sijainneesta myllynkivitehtaasta on jäljellä tämä muistomerkin myllynkivi.
Patsaan jalustasta löytyi pieni muistolaatta paljastustapahtumasta

Edellisten reissujen jälkeen on Willimobiilikin vaihtunut

Ilmeisesti tämä muistomerkin myllynkivi on säilynyt nykypäiviin, koska se on aikoinaan viallisena hylätty. Haljennut kivi onkin saanut paremman kotipaikan Seuralan pihamaalta, minne tämä muistomerkki pystytettiin ja paljastettiin 24.7.1983 Tirvan nuorisoseuran toimesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita