keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Viipuri / Uspenskin kirkon muistomerkki

Minusta on kehittynyt tämän bloggaamisen yhteydessä melkoisen hyvä tiedonhakija verkosta , mutta aina se ei onnistu minultakaan. Toki tällä kertaa voi olla ettei verkossa edes ole mitään tietoa tämän päivän kohteesta, mutta kirjallisuuttakaan en jaksa käydä koluamaan tämän päiväisen kohteen takia. Luotan, kuten monesti ennenkin, että joku lukijoistamme osaa kertoa kohteesta.
Uspenskin kirkon muistomerkki on puistossa tien varressa

Kyseessä on tällä kertaa Viipurin Sorvalin hautausmaata vastapäätä, aiemmin sen ortodoksisella alueella sijaitsi vuonna 1888 valmistunut puurakenteinen Uspenskin kirkko, jonka omisti Venäjän armeija. Se oli käytössä myös Suomen itsenäisyyden aikana, kunnes se tuhoutui jatkosodan loppuvaiheen aikana 1944.
Muistomerkki on luonnonkiveen kiinnitetty laatta

Mitään muuta emme tiedä kohteesta, mutta sen paikalle on pystytetty muistomerkki. Kuka muistomerkin on pystyttänyt ja milloin, ne ovat meille täysiä mysteereitä. Lukijat, auttakaa tämän kohteen kohdalla meitä. Kiitos jo etukäteen.
Laatta kiven kyljessä
Samassa puistikossa sijaitsee myös ilmeisesti vanhoja hautamuistomerkkejä, joista yksi etenkin herätti mielenkiintoni, vaikka se ei mitään paljastanutkaan minulle. Venäjänkielistä kirjoitusta siinä on vuosilukuineen joten oletan sen olevan hautamuistomerkki. Sen päällä on vielä ortodoksiristi, mikä vahvistaa olettamukseni. 
Pieni obeliski on laitettu uuden jalustan päälle

Luodinreiät ovat muistona sotaisista ajoista

Zoomaamalla löytyy kiven kyljestä tekstiä
Jotta tämänkertainen kohde-esittely olisi mahdollisimman pitkä, niin laitan alle vielä kuvat samaan puistikkoon vuonna 2015 tai 2016 pystytetyn venäläisen sotamuistomerkin kuvat. Tästä kohteesta en tiedä sen enempää, mutta siihen ei liene tarvettakaan....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita