maanantai 30. lokakuuta 2017

Impilahti / Jukankosken putous

Luontokohteet ovat joskus vähän haastavia valokuvattavia, mutta tällä kertaa Laatokan Karjalassa operoivamme assistentti Pirhonen on onnistunut. Siitä isot kiitokset Ilkalle! Kyseessä on siis pitkästä aikaa luontokohde, joka on Aunuksen Karjalan korkein koski.
Koski on luonnontilassa

Putouksen huipulla

Kohde on yksi alueen luontokohteista, joissa vierailee vuosittain paljon ihmisiä. Perille vie tällä hetkellä vain huonokuntoinen hiekkatie, mutta uusi asfalttitie on tulossa Karjalan hallituksen ja Venäjän matkailutoimiston toimesta. Ei liene huono veikkaus, jos sanon sen houkuttelevan jatkossa enemmän matkailijoita ja eiköhän heille aleta jatkossa tarjoamaan majoitus- ja muita palveluitakin. Toivottavasti alueen kauneus ei vaarannu!

Putouksella on korkeutta

Jukankoski on Aunuksen Karjalan korkein koski, mutta eri lähteistä löytyy hivenen eri lukemia. Itse luotan Karjalan Sanomien kertomaan 19 metrin korkeuseroon. Näin se on kahdeksan metriä korkeampi kuin Kivatsun putous, joka lienee suomalaisille tutumpi.  
Koskessa on joskus sijainnut mylly 

Myllynkivikin löytyi

Kalastajan taivas

Koskialue sijaitsee 30 kilometriä Pitkärannasta pohjoiseen ja sijainti on keskellä metsää hankalan tieosuuden takana. Alue oli kuulemma siisti, eikä roskista ollut tietoakaan, mutta toivotaan sen jatkuvankin sellaisena, kunhan turistit porhaltavat lähiaikoina uutta tietä pitkin paikalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita