perjantai 20. lokakuuta 2017

Vienan Karjala / Paanajärvi

Nyt ajattelin esitellä kaikkein vanhimpia ottamiani kuvia, jotka ovat vielä julkaisematta. Saanpahan nämäkin pois arkistoistani ja samalla tilaa uusille valokuville, jotka odottavat julkaisua, jotkut jopa vuosia... Sitä paitsi nämä kuvat Vienan Karjalasta ovat sen verran harvinaista herkkua, jotta ansaitsevat tulla blogiin mukaan. Koskaan en nimittäin aio lähteä enää moottoripyöräilemään näitä röykkyisiä teitä ja nielemään pölyä kuutiokaupalla. Lisäksi hyttysiä oli ihan s....nasti!! Menköön muut, minä ainakin muistelen kesän 2013 prätkäreissua mielummin kotisohvalta...
Joenrantaa

Idylliä


Melkoisen leveä joki

Reissumme alkoi Joensuusta, mistä ajoimme Petroskoihin. Siellä tutustuimme paikallisiin nähtävyyksiin parin päivän verran, mistä jatkoimme Vienan Kemiin Belomorskin kautta koukaten. Solovetskin luostarin Vienan mereltä olenkin jo esitellyt aiemmin. Tämän upean paikan kuvat löydät täältä. Kemistä matkamme jatkui läpi autioimman seudun missä ikinä olen liikkunut. Parin kaatumisen ja reilun pölyn nielemisen jälkeen, saavuimme Paanajärven lossille, minkä kautta on mentävä leveän joen toiselle puolelle. Olin aivan kauhuissani, kuinka saisin Yamahan lossille? No lopulta ajoin sen itse vaikka mietinkin jo yöpymään jäämistä vastarannalle kuin muut retkueen jäsenet.
Saapuminen Paanajärvelle

Lossi tulossa hakemaan meitä

Ylimenovaihe

Pasi kuvasi salaa takaa

Paanajärven puolen ranta oli hurjempi....hienoa hiekkaa


Pasiakin mietityttää

Lossin vinssikoppi oli kaukana rannasta

Lopulta porhalsimme lossilla yli joen ja tulimme takapajuisimpaan paikkaan, mitä Suomen lähialueilta löytyy. Joitakin ihmisiä alueella tuntui lossivahdin lisäksi asuvan, mutta aika hiljaiselta vaikutti tämä kylä, joka on yksi Vienan Karjalan vanhimpia. Täällä sijaitsi myös aikoinaan Vienan vanhin kristillinen kirkko. 
Aika on hylännyt nämä kopit

Kylänraittia


Idylliä tämäkin

Vanhaa rakennuskantaa

Maali loppunut kesken ikkunanpokia maalatessa

Paanajärven kirkko vaikutti hylätyltä

Komea vene hylättynä


Meinasimme leiriytyä tähän, mutta halusimmekin jokimaiseman

Löytyihän iltapalaakin motoristeille

Alue on uhanalainen ja sen takia se onkin otettu 1996 World Mouments Watchin sadan uhatuimman kulttuurikohteen listalle. Samalla listalla on myös esimerkiksi kuuluisa Taj Mahal. Nykyisin kylän hiljaista arkea ei uhanne mikään, koska alueelle suunniteltua voimalaitosta ei ole alettu rakentamaan. 
Leiriytyminen alkamassa

Muuta sapuskaa meillä ei ollutkaan

Teltat pystyssä ja saatiinhan se sadekin....tottakai

Saimaa MC Paanajärvellä ja miljoonat itikat

Oltiin muuten tosi pölyisiä Paanajärvelle saavuttaessa

Paikka on todella syrjäinen, mutta jos se jää autoreittisi varteen, niin käy ihmeessä kurkkaamassa. Tosin veikkaan, ettet ihan vahingossa näille nurkille eksy! En aio minäkään eksyä....
Kuka väitti, että Paanajärvi on syrjäinen paikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita