tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kouvola / Inkeroisten kirkko

Aina joskus näillä reissuilla on kivaa, kun saa kokea yllätyksiä. Yleensä ne ovat ikäviä ylläreitä, mutta tällä kertaa oli mukava, kun sai yllättyä positiivisesti. Suuria odotuksia minulla ei tätä kohdetta kohtaan etukäteen ollut, mutta pakko sanoa, että kyseessä on yksi kulmakunnan komeimmista kirkoista. Kyseinen kirkko on Inkeroisten kirkko ja laitetaanpa lyhyet faktat valokuvien kera näkyville…
Jugendtyylinen komea kirkko


Tyylikkään linjakas

Inkeroisten kirkko muistuttaa mielestäni Imatran valtiohotellia tyyliltään ja eihän se olekaan ihme, koska molemmat on rakennettu samalla aikakaudella ja molemmat edustavat Jugendia tyylisuuntana. Inkeroisten kirkko onkin hyvä osoitus Jugendista ja kerrotaan vielä että sitä rakennettiin vuosina 1909 - 1910.

Inkeroinen taajamana muodostui kartonkitehtaan ympärille ja siksi onkin luonnollista, että se on tehtaan omistajien työväestölle ja ympäristön asukkaille rakennuttama kirkko. Kirkon sijainti on Tehtaanmäellä ja sen ympäristössä on työväestön asujaimistoja. Kirkon seinässä on viime sodista muistutuksena Pro Patria taulut.
Kirkon seinässä on Pro Patria taulu

Tämän 350 paikkaisen kirkon suunnitteli arkkitehti Birger Federley 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita