maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kouvola / Sodissa kaatuneet Suomenhevoset

Suomi tuntuu olevan sotiin liittyvien muistomerkkien luvattu maa. Täältä tuntuu löytyvän joka lähtöön oma muistomerkki. Yksi viimeisimpiä joukkoon liittyneitä on sodissa kaatuneille Suomenhevosille pystytetty muistomerkki. Se onkin mielenkiintoinen osoitus yksityisten henkilöiden tärkeäksi kokemasta aiheesta, joille he ovat päättänyt pystyttää oman muistomerkin. Nämä muistomerkin pystyttäneet henkilöt ovat Matti Kurki, Mika ja Taina Lehtinen sekä Reserviratsastajat ry.
Kaatuneiden Suomenhevosten muistomerkki

Muistomerkki on tilan pihamaalla

Talvisodassa kaatui 7200 Suomenhevosta ja jatkosodassa vielä 14500 hevosta lisää. Kaikkiaan sodissamme palveli liki 100.000 hevosta. Ilman niiden työpanosta sodissamme, olisi monet elintärkeät toiminnat sotaoloissa hankaloituneet tai jääneet kokonaan suorittamatta. Ilman ammuksia rintamalla olisi ollut paha taistella eikä taistelijoiden tarvitsema ravinto olisi saapunut paikalle. Ilman muuta hevoset ovat muistomerkkinsä ansainneet.
Luonnonkiveen kiinnitetty laatta

Laatta

Muistomerkki on tehty kivestä, jooka muistuttaa muodoltaan luokkia, mikä oli hevosen työvaljaiden osa. Tämä muistomerkki laattoineen löytyy Mika ja Taina Lehtisen Onnen aarteet-tilan pihamaalta. Se paljastettiin 5.9.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita