maanantai 19. marraskuuta 2018

Hamina / Pelle Miljoonan patsas

Aina välillä olen yllyttänyt Williladya kirjoittamaan näistä vierailemistamme kohteista, mutta eipä tuo ole suuremmin ajatuksesta innostunut. Lieneekö yhtenä syynä se, että sitten kun hän kirjoittaa, niin minähän en viitsi niitä julkaista? No, siinä hän on väärässä, koska nyt miitä on tulossa! Tänään ensimmäinen ja lähiaikoina pari lisää. Laiskahan minä olen kaiketi ollut, koska tällä paikalla kävimme 22.6.2016 ja sain Williladyn kirjoituksen 4.12.2016. Ajatelkaa, nyt se jo julkaistaan! Melkoisen mahtavaa logiikkaa taas.... No annetaan Williladyn jatkaa tästä. Tällä kertaa minä lopetan tähän. 
Haminan Tervasaaren kärkeä....Pelle Miljoona häämöttää vettä vasten

Kyllä taisi muutama kirosana suusta lipsahtaa jo siinä vaiheessa, kun Willimiehen auto viimein kurvasi hikisen Haminassa ja Miehikkälässä vietetyn päivän jälkeen kohti Haminan Tervasaarta. Vaikka iho oli paukamilla paarmahyökkäysten jäljiltä, mereltä puhaltava viileä tuuli sai uskomaan, että vaikka moottoritie oli ollut liiankin polttava ja kuuma, niin tästäkin selvittiin!
Pienikokoinen Pellen patsas on kiven päällä istumassa

Tervasaaren niemen kärjessä Rampsinkarilla komealla ja kaihoisalla paikalla sijaitsee Pelle Miljoonan patsas. Yksinäinen rumpalipatsas katsoo merelle kaihoisasti, palavasti kaukomaille kaivaten. Pelle Miljoona on kertonutkin, että hän halusi patsaan sijoitettavaksi juuri Tervasaareen, sillä siellä hänellä oli jo pikkupoikana tapana käydä katsomassa laivoja ja haistelemassa kahvin, mausteiden ja sahatavaran tuoksua. Avara meri herätti hänessä lähtemättömän kaukokaipuun, joka häntä on elämässä kuljettanutkin paikasta toiseen. Voi kyllä, Pelle, tuon saman kaukokaipuun ja levottoman sielun fiiliksen voin kyllä niin hyvin tuntea itsekin! Päästäkää joskus jonnekin pois täältä, vaikka edes Svetogorskin shavermagrillille! 
Pelle Miljoona Tervasaaressa

Myönnettäköön, että olen ollut Pelle Miljoona -fani aina siitä lähtien, kun vanhempani olivat ottaneet minut muutaman viikon ikäisenä mukaan Pellen keikalle. Useammallakin Pellen keikalla olen käynyt myöhemminkin elämässäni ja joka kerta samainen kaipuu kauas pois herää sisälläni. Ihailen todella Pelle Miljoonan rohkeutta seurata omia polkujaan. Mies on pitkän linjan rock- ja punkmuusikkouran lisäksi kirjoittanut myös useita kirjoja. Hänellä on oma persoonallinen ja erikoinen kirjoitustyyli ja sanasto, joka saa lukijan eläytymään eksoottiseen etelän elämään. Mahtaakohan Willimieskään tietää, että olen tehnyt jopa opinnäytetyön Pelle Miljoonan kirjojen kielestä?  

Pelle Miljoonan patsaan on tehnyt hänen  hyvä ystävänsä kuvanveistäjä Heimo Suntio. Sen paljastustilaisuutta vietetiin Haminassa 6.6.2014. Entinen kaupunginvaltuutettu teki patsaasta aloitteen jo seitsemän vuotta ennen kuin patsashanke eteni toteutukseen saakka. Aluksi toiveissa oli nuorille suunnattu Pelle Miljoonan nimeä kantava musiikkitapahtuma, mutta lopulta kulttuurisihteeri Sari Kinnunen sai patsasidean vietyä läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita