sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Hamina / Rannikkolinnakkeiston esikunta

Willimiehen jäljillä-blogin olemassaoloaikana olen esitellyt lähes 1500 kohdetta. Näiden lisäksi minulla on tällä hetkellä julkaisua odottamassa vajaat 200 kohdetta ja oman matematiikkani mukaan noin 150 kohdetta vielä kuvaamatta ja julkaisematta. Saadessani nuo kasaan, aion pitää melkoiset pirskeet, koska olen upottanut tähän hommaan ihan hemmetinmoisen määrän aikaa ja jopa omaa rahaakin. Silti työ on ollut antoisaa, mutta aina välillä tulee eteen kohde, mistä en sen kummemmin sanottavaa keksi. Näin tänäänkin....
Muistolaatta

Muistolaatta löytyy keltaisen talon ovenvierestä

Haminan varuskunta-alueella sijaitsee tämäkin kohde, kuten eilinen ilmatorjunnan muistotykkikin. Kyseessä on vanhaan rakennuksen seinään kiinnitetty muistolaatta, joka antaa tällekin rakennukselle tietoa sen historiasta ja menneisyyden merkityksestä. Kyseessä on näet muistolaatta, joka kertoo rakennuksen toimineen 1.12.1944 - 31.3.1950 Haminan Rannikkolinnakkeiston esikuntarakennuksena. Noina aikoina rakennuksessa lienee ollut melkoinen vilinä, kun sotien jälkeinen rannikkopuolustus on järjestetty muuttuneiden rajojen takia uudelleen. Nyt rakennus näytti ainakin omiin silmiini melkoisen hiljaiselta ja tyhjältä.

Hienoa kuitenkin, että tällaista perinnetyötä tehdään, koska nämä laatat luovat paikalle oman merkityksensä. Tästä perinnetyöstä kiitokset menee tällä kertaa Rannikkotykistösäätiölle ja Kotkan rannikkoalueen perinneyhdistykselle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita