sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Kouvola / Lennä Vekara, lennä

Hiljalleen alkavat nämä Vekaranjärven muistomerkit loppua. Tämä lienee viimeinen virallinen muistomerkki, josta minulla on käytössä Eero Mattilan kuvat, mutta tiedän että ainakin yksi muistomerkki alueelta vielä löytyy.... Siihen minulla on jo kuvaaja valmiina, mutta alueella on vaan aivan liikaa lunta tällä hetkellä. Sekin on siis vielä tulossa esiteltäväksi, joten tämäkin haastava kohde on nyt sitten Willimiehen jäljillä blogissa esitelty! No, huomenna on toki tulossa vielä yksi postaus kyseiseltä varuskunta-alueelta.
Lennä vekara, lennä (Kuva Eero Mattila)


Toiselta kantilta (Kuva Eero Mattila)

Tämän päivänVekaranjärven kohde on melko erilainen edeltäneisiin verrattuna. Kyseessä ei ole minkään joukko-osaston muistomerkki, vaan tällä kertaa muistellaan Vekaranjärven varuskunnan alueelta purettuja neljää kerrostaloa ja yhtä rivitaloa, joissa asui melkoinen määrä varuskunnan työntekijöitä. Niinpä asiasta päätettiin tehdä muistomerkki, jonka tekijäksi valittiin kuvanveistäjä Jorma Parkkari.

Muistomerkin tehtävä on maisemoida aluetta ja toimia samalla menneisyyden ja tulevaisuuden yhdistävänä symbolina. Teos koostuu tiilisestä perustuksesta ja kolmimetrisistä hiekkapuhalletuista laseista, joiden kuva kertoo Karjalan prikaatin lipulla varustautuneen mihen suojelevan pikkupoikaa. Teoksen nimenäon lennä Vekara, lennä, minkä nimi vekara tarkoittaa nuolenkärkeä, joka lävistää teoksen vasemman pylvään yläosan. 
Muistomerkin toteuttajaksi paljastuu Kruunuasunnot OY (Kuva Eero Mattila)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita